Koyunlu Halı markasını bünyesinde bulunduran ve Niğde'nin merkeze bağlı Koyunlu Köylüleri tarafından 1972 yılında kurulan BİRKO şirketinde devam eden hukuksal süreç sonunda mahkemeden karar çıktı.


 Mahkeme tarafından verilen karara göre bir sonraki duruşma olan 20 Ocak tarihine kadar, mahkeme tarafından kayyum atandı.


Mahkeme sonunda Adliyenin önünde konu ile ilgili açıklamalarda bulunan BİRKO Koyunlular Mensucat Anonim Şirketi Yönetim Kurulu üyesi İlhan Aslan’ın vekili Avukat Mahir Çakır, 20 Ocak tarihine kadar mahkeme tarafından fabrikaya kayyumun atandığını söyledi.


Yönetim Kurulu üyesi İlhan Aslan’ın vekili Avukat Mahir Çakır, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: ‘‘BİRKO Koyunlular Anonim Şirketi Yönetim Kurulu üyesi İlhan Aslan’ın vekili olarak burada bulunmaktayım. Burada bir hukuksal süreç devam etmekte. Yönetim kurulu üyelerinden Aykut Özkan’ı sahte istifa mektubu ile yönetim kurulundan alınması neticesinde bir hukuk mücadelemiz başlamıştır. Bu istifa mektubunu düzenleyen kişiler şuanda yetkisiz olarak BİRKO Anonim Şirketini yönettikleri için bu hukuk mücadelesine başlanmıştır. Bu kişilerin almış oldukları yönetim kurulu kararlarının iptali için açmış olduğumuz davada bugün itibari, ile mahkemeden BİRKO Mensucat Koyunlu Anonim Şirketine kayyum atanmasına karar verilmiştir. Bu kayyum atama bir sonraki duruşmaya karara karar verilmiştir. Şuanda en azında tedbir kararı ve atanan kayyum sayesin de bu yetkisiz kişilerin BİRKO Anonim Şirketinde usulsüz işlemlere devam etmeleri engellenmiş bulunmaktadır. Kayyum mahkeme bu görevlendirme yazısını andan itibaren kendilerine tebliğ ettikten sonra göreve başlayacaktır. Bundan sonraki aşamada yetki, temsil, kayyum yetkisinde olacaktır. Orada yetkisiz şekilde bulunan ve şirketi yönetmeye devam eden Mehmet Bedir ve İsmail Düz’ün şuandan itibaren bütün yetkileri alınmış olacaktır. Sahte imza olayı ile ilgili de Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığımız başvuruda ve yapılan soruşturmada bilir kişi incelemesi kriminal incelemesi sonucu raporda imzanın Aykut Özkan’a ait olmadığı tescillenmiştir. Onu da bu sabah mahkemeden önce aldık ve mahkemeye sunduk. Duruşmaya kadara kayyum bakacak duruşmadan sonrada çıkacak karara göre netleşecek. Diğer duruşma da 20 Ocak saat 10,30’da olacak. 20 Ocaktaki mahkemeden sonrada çıkacak karar doğrultusunda atanan kayyumunun devam edip etmeyeceği netleşecek. Burada işçilerle alakalı olarak ta işçilerin temsilcisi olan Faik Apaydın’a teşekkür etmek istiyorum. Kendisi de orada hem işçiler hakkında usulsüz işlemler, hem de fabrikada yapılan usulsüz işlemlerle alakalı büyük bir mücadele verdi. Bununla alakalı gerçek yönetim yani imza yetkisi olan kişiler geldiğinde bununla ilgilide düzenlemeler yapılacaktır. Çıkarılan işçilerin geri işe dönmesi tamamen atanan kayyumun kararında. Kayyum bütün yetkileri eline aldığın da yönetmeye başlayacaktır.’’ Diye konuştu.

Adem: Süt fiyatlarından ne üretici memnun ne de tüketici Adem: Süt fiyatlarından ne üretici memnun ne de tüketici
Editör: TE Bilişim