Haber : Hayrettin YENEL
 
Niğde’nin en büyük sanayi kuruluşu olan Birko A.Ş(Birko Birleşik Koyunlulular Mensucat ve Ticaret Sanayi A.Ş) yeniden eski günlerine dönme sinyallerini daha önce iki vardiya olarak düşürdüğü vardiya sayısını üçe çıkararak verdi.
 
Birko A.Ş’nin Kasım ayı yönetim kurulu toplantısında yapılan değerlendirme sonucunda günlük iki vardiya olarak çalışan işletmelerde eski günlerde olduğu gibi yeniden üç vardiya sistemine geçiliyor. Aralık ayı itibariyle başlayacak olan uygulama için, bir süre önce üretime alınan penye 1 fabrikasında üretime ara verilerek, bu bölümde çalışan 90 işçi diğer iki vardiya çalışan fabrikalarda istihdam edilecek. Fabrikaların 3 vardiyaya geçmesi nedeniyle eksik kalan 12 kişilik istihdam için ise daha önce Birko fabrikasında çalışmış ve krizin etkisi ile tazminatlı olarak işten çıkarılmak zorunda kalan kişilerden karşılanacak.
 
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Birko A.Ş yönetim kurulu başkanı Erdoğan Mumcu, kriz etkilerinin hafifleyeme başlamasının ardından üretimi yeniden artırmayı hedeflediklerini belirterek;
 
Bütün dünyayı etkileyen kriz herkesinde bildiği gibi Birko A.Ş’yi de etkilemiştir. Bu etkinin ortadan kalkması ve Birko A.Ş‘nin eski durumuna gelmesi için yoğun çaba harcadığımızı daha önceki açıklamalarımızda belirtmiştik. Bu etkide meydana gelen değişiklik bizim de yeni çalışmalar içerisine girmemize sebep olmuştur. Bu bağlamda uzun zamandır 2 vardiya usulü ile sürdürülen üretimimiz farklı bir uygulamaya dönüştürülerek 3 vardiyaya çıkarılıyor. Bu değişiklik daha önce bizde çalışmış ve işten ayrılan 12 kişinin yeniden iş sahibi olmasını sağlayacak. Bunun yanında uygulama ortalama aylık pamuk ipliği üretimimizi 150 ton daha artıracak. Şu an bir küçük bölüm haricinde tüm fabrikalar 3 vardiya şeklinde çalışmaya başlıyor. İmkanlar arttıkça üretimin daha da artırılması için yeni çalışmalar da gerçekleştireceğiz. Yapılan çalışmalar sonucunda Karde, Penye, Katlama Büküm ve Open-End fabrikalarımızın tamamında artık 3 vardiya usulüne göre üretimlerimiz başlıyor.  “ dedi. 
 
Editör: TE Bilişim