CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer TBMM Bütçe görüşmelerinde Niğde sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Kalkınma Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde bu kere BİRKO durumunu bakan Lütfi Elvan’a iletti. BİRKO desteklenmesini ve işçi çıkarımlarının durmasının sağlanması gerektiğini belirtti.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu.-“Niğde'de 1974 yılından bu yana faaliyette olan, ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayan BİRKO şirketi çok zor bir süreçten geçmektedir. Sektörel sıkıntı yanında, finans sektörünün de kredi kullandırmakta sıkıntı yaratması iplik tesisini kapatma kararı aldırmıştır. Geçen yıl 300'e yakın işçi çıkışı yapan şirket, yine 200 civarında işçi çıkaracağını duyurmuştur. İşçilerin işsiz kalması önlenmelidir. Kredi olanağı sağlanırsa şirket çalışmasını sürdüreceğini belirtmektedir. Hükûmetten randevu talepleri karşılanmadığı gibi, bankalar tarafından kredi konusunda destek alamaz bir durumdadır. BİRKO Niğde için lokomotif kuruluşlardandır. BİRKO gibi kuruluşlara destek sağlanması konusunda bir çalışmanız var mıdır? “dedi.

 Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan-“Niğde’de bir şirketin zor durumda olduğu ifade edildi. Dün Sayın Başbakanımızın açıklamış olduğu 250 milyarlık yeni kredi hacmi yaratılacağı ifade edildi biliyorsunuz. Özellikle, bankaların kredi vermesinde Kredi Garanti Fonu mekanizması kullanılacak. Bu çerçevede tekrar başvuru yapabilir bankalarımıza. Çünkü, bankalarımızın vermiş olduğu kredilere belirli bir orana kadar Kredi Garanti Fonu’muz destek sağlayacak.”dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer BİRKO Niğde için önemli kuruluş olmadan öte çok ortaklı örnek bir girişim olduğuna vurgu yaparak özünde BİRKO bir şirket onun durumu doğal olarak ortaklarını ilgilendirir ama orada çalışan işçilerin, ticari anlamda esnafların kısacası BİRKO ile iş ilişkileri olan herkesin ve her kesimin bu süreçten mağdur olması söz konusu. Hükümet fabrika kurmuyor özel sektör bu işi yapsın diyor özel sektörde önünü göremiyor. Bu durumda iş yerleri kapanıyor. Niğde ilinde fabrikaların kapanması göçü artırır. Köyler boşaldı tarım bitti. Organizede fabrikaların korunması desteklenmesi yaşaması lazım. Zor durumda olan kuruluşlara hükümet destek sağlamalı.  Her gün paket açıklıyorlar bu paketler sorunu çözmüyor. Açık ve net BİRKO ekonomik desteğe ve uzun vadeli ödeme plananına gereksinimi var. Bu sağlanmalıdır.”dedi.

  
Editör: TE Bilişim