Niğde’nin en büyük Sanayi Kuruluşu olan Birko Şirketler Grubu İŞKUR aracılığı ile 50 işçi daha alacak.

 


Niğde’nin en büyük sanayi kuruluşu olan Birko A.Ş, son dönemde meydana gelen üretim artışları nedeniyle, kadro eksikliklerini karşılamak amacıyla 50 kişiye daha iş imkânı sağlayacak.


Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; 18 yaşını doldurmuş 24 yaş altı, askerliğini yapmamış, askerliğine en az 1,5 - 2 yılı kalan, erkek adayların İŞKUR aracılığı ile işe alınacağı belirtildi.


Birko A.Ş de çalışmak isteyen ve bu kriterlere uygun olanların İŞKUR İl Müdürlüğüne kayıt yaptırmaları gerekiyor. Kayıtlarını yaptıran adaylar ise önümüzdeki günlerde belirlenecek seçmelere katılacaklar. Seçmeler sonunda İŞKUR ve Birko A.Ş tarafından kursa tabi tutulacak olan adaylar toplam 45 gün eğitim görecek. Bu süre içerisinde sigortaları ve günlük 15 TL ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Kurslarda başarılı olanlar ise 45 günün sonunda Birko Şirketler Grubunda işe başlayacaklar.


Birko Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu; İŞKUR İl Müdürlüğü ile yapılan işbirliği neticesinde, şirketin İnsan Kaynakları ve Planlama Müdürlüğü tarafından organize edilecek kurslar için çalışmaların son aşamaya geldiğini ve müracaatların devam ettiğini söyledi. Mumcu, “Birko Niğde’de istihdam konusunda her zaman ön planda olmuştur. Niğde’de işsiz gençlerimizin bu fırsatı değerlendirerek İŞKUR’a Birko için kayıt yaptırmaları gerekiyor. Üretim artışımız devam ettiği sürece yeni istihdamları gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

 


Birko Şirketler Grubu geçtiğimiz Kasım ayında açılan kurslarda başarıla olanları ise 18 Ocak 2012 tarihinden itibaren işe alarak, istihdama büyük katkı sağladı.

 

 

Editör: TE Bilişim