Birko A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Güneykaya, Niğde’nin en önemli sanayi kuruluşları arasında bulunan Birko ve Koyunlu Halı Fabrikasının kapatıldığı ya da kapatılacağı yönündeki ortaya çıkan bazı söylentilerle ilgili olarak açıklama yaptı.

Niğde’nin merkeze bağlı Koyunlu Köyü halkı tarafından 1972 yılında kurulan Birko A.Ş ‘nin Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Güneykaya, Birko ve Koyunlu Halı ile ilgili kapatıldığı ya da kapatılacağı yönündeki ortaya çıkan bazı söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Birko A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Güneykaya, Koyunlu Halı Fabrikasının Niğde Organize Bölgesi içerisinde faaliyetine devam ettiğini belirterek, “Kamuoyunda, şirketimizin kapandığı ya da kapatılacağı yönünde bazı söylentiler dolaşmaya başladı. Böyle bir söylentiyi insanlar neden çıkarıyorlar anlam vermek mümkün değil. Koyunlu Halı’nın Bor yolu üzerinde bir fabrika satış mağazası var. Bu mağazada Türkiye’nin en kaliteli halıları satılıyor. Halı fabrikamız bırakın kapanmayı ürettiği kalitelerle bu piyasada en önemli marka haline gelmiştir. Yaklaşık, 110 kişinin çalıştığı fabrikamızdan üretilen halılar Türkiye’nin her tarafında bulunan bayimize de gönderilmektedir. Halı fabrikası kapalı olsa biz bu halıları nasıl üretir ve piyasada nasıl satardık. Merak edenler Koyunlu yolu üzerinde bulunan OSB alanındaki Koyunlu Halı fabrikasını gidip görebilirler. “ dedi.

Şirket merkezinin de bulunduğu 450 dönüm arazi ile ilgili olarak daha önce yapılan imar revize planı onay başvurusunun sonucunu beklediklerini dile getiren Güneykaya; “ İmar revize planının onaylanması durumunda, plan dâhilindeki süreçler başlatılacaktır. “ dedi.

Şirketin Borsa İstanbul’da halka açık bir şirket olması nedeniyle konu ile ilgili olarak Kamuoyu Aydınlatma Platformu(KAP) da da bir açıklama yayınlandı.
İşte o açıklama;

“Kamuoyuna duyuru!
Şirketimiz Birko A.Ş ve bünyesinde faaliyet gösteren Koyunlu Halı Fabrikası’nın kapatıldığı ya da kapatılacağı yönündeki ortaya çıkan bazı söylentilerle ilgili olarak bir açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur.
Koyunlu Halı Fabrikamız Niğde Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde faaliyetini sürdürmekte olup, üretilen makine halılarımız ülke genelindeki bayilerimiz ve fabrikamız bünyesinde bulunan fabrika satış mağazasında pazarlama işlemleri gerçekleştirilmektedir.   
Şirketimizin merkezinin de bulunduğu 450 dönüm arazi ile ilgili olarak daha önce yapılan imar revize planı onay başvurumuzun sonucu beklenmektedir.  İmar revize planının onaylanması durumunda, plan dâhilindeki süreç başlatılacaktır.
Birko A.Ş ve bünyesinde bulunan Koyunlu Halı fabrikamızın kapandığı ya da kapatılacağı yönünde ortaya atılan bu söylentilerin gerçeği yansıtmadığı konusunu kamuoyunun bilgisine sunarız.”
 
Editör: TE Bilişim