Niğde’de 1972 yılında Koyunlu Köyü sakinleri tarafından kurulan Birko Birleşik Koyunlulular Men. Tic. Ve San. A.Ş olağan genel kurulu yapıldı.

Niğde Bor Yolu üzerinde bulunan şirket merkezinde yapılan olağan genel kurula şirket ortakları ve Koyunlulular katıldılar. Türkiye’nin birçok ilinden gelerek genel kurula katılan Koyunlulular bu vesile ile birbirleri ile hasret giderdiler. Pazar günü saat 14:00 de başlayan genel kurulda, Divan Başkanlığına Recep Güneykaya, katip üyeliğe Halil Ertekiner, oy toplayıcılığa da Levent Pencereci görevlendirildi.

İstanbul borsasında hisse senetleri işlem gören ve sermayesinin tamamı halka açık olan yaklaşık 2400 ortaklı, Birko Birleşik Koyunlulular Men. Tic. Ve San. A.Ş ‘nin olağan Genel kurulunda 2018 yılı faaliyetleri ile ilgili yatırımcılara bilgiler verildi. Gündem maddelerinin ayrıntılarla görüşüldüğü genel kurulda, yatırımcıların toplantı başkanlığına yönelttikleri sorular Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Güneykaya tarafından açıklanarak ortaklar bilgilendirildi.

Olağan genel kurulda her iki yılda bir yapılan 5 Yönetim Kurulu, 2 Bağımsız Üye ile ilgili seçim de yapıldı. Kurul için toplantı başkanlığına tek bir liste sunuldu.  Genel kurulda yapılan oylama sonunda kurula sunulan yönetim ve bağımsız üyeler listesi oy çokluğu ile kabul edildi. Yönetim kurulu daha sonra kendi arasında toplanarak görev dağılımı yaptı ve Zekeriya Güneykaya yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Genel kurul dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

 
Editör: TE Bilişim