Ramazan ayının gelmesiyle merak edilen Ramazan pide fiyatı ve et fiyatlarıyla ilgili Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel açıklamalarda bulundu.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte fırınlarda pide hareketliliği de artmaya başladı. Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel, Ramazan ayının mübarek ve bolluk bir dönem olduğunu belirterek, hazırlıklara başladıklarını ve şimdiden fırınların pideye başladığını söyledi. Yenel, bolluk ve bereket olan bir ayda başta ekmek, yemek ve diğer şeylerde israfı önlemek için ellerinden gelen gayreti göstermeleri gerektiğini de dile getirerek, bu ayda fakiri ve yoksulu da düşünmek gerektiğini ifade etti.

Niğde halkının, Kasapların ve Fırıncıların Ramazan ayını kutlayan Yenel ; “Niğde genelinde 440 gram çifte ramazan pidesi 2 TL, tek 220 gram pide 1 TL, 440 gram susamlı çifte ramazan pidesi 2 lira 50 Kuruştan satılacak. Niğde’mizde vatandaşımız çevre illere göre ucuz ramazan pidesi yiyecektir” dedi.
Başkan Yenel, insanların maddi ve manevi olarak ramazanı huzur içinde geçirmesine katkı sunmak için ete de zam yapmama yönünde karar aldıklarını belirtti.

Başkan Yenel, insanların maddi ve manevi olarak ramazanı huzur içinde geçirmesine katkı sunmak için Niğde Kasaplar ve Fırıncılar odası olarak zam yapmama yönünde karar aldıklarını belirtti.

Yenel, “Ramazan ayına sayılı günler kala Çarşı ve pazar esnafının satışlarında hareketlilik yaşanıyor. Bu hareketlilik çok şükür kasap esnafına da yansıdı.
 
Editör: TE Bilişim