İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ulukışla Halk Eğitim Müdürlüğü  tarafından  ortaklaşa düzenlenen “Biçerdöğer Operatörü Yetiştirici Kursunu” bitiren 30 kursiyere operatör belgeleri törenle verildi.


Ulukışla Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen sertifika dağıtım törenine;  Ulukışla Kaymakam Vekili Fehmi Likoğlu,  İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, Defterdar Yardımcısı Savaş Yılmaz, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Mahmut Canpolat, Ulukışla Ziraat Odası Başkanı Ali Emin Uğurlu, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Özer ile belgelerini alacak olan kursiyerler ile çiftçiler katıldı.


İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Özer belge dağıtım töreninden önce katılımcılara kurs hakkında teknik bilgiler verdi. Daha sonra Kaymakam Vekili Fehmi Likoğlu, İl Müdürü Murat Türkmen  ve Belediye Başkanı Hacı Avşar kursiyerlere belgelerini teslim ettiler. 

Sertifika dağıtım töreninde koşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN şunalar söyledi; Kırsal alanda yaşayan çiftçilerin gelir seviyesini artırmak,  onlara meslek edindirmek, onları bilinçlendirmek ve eğitmek, onları sertifikalı uzman yapmak,  onlara balık tutmayı öğretmek, kısacası Kırsal kalkınmayı yerel manada sağlamak amacıyla Tarımsal Yayım ve Eğitim Projesi kapsamında Bakanlığımız kaynaklarını kullanarak Ulukışla İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde İlçemizde BİÇERDÖVER OPERATÖRÜ YETİŞTİRİCİ KURSU açtık.


 
78 saat süreli olarak açmış olduğumuz kursa,  30 kursiyer  çiftçimiz katıldı. Kurs hocalarımızı  Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Tarım İş Makineleri Uzmanları  Mirzali BABAOĞLU  ve  Adana Zirai üretim İşletme Tarımsal Eğitim ve  Yayım Merkezi Müdürlüğünden Selim GÜNDÜZ ve Cuma BEYAZ  Konu Uzmanları  getirilmiş ve eğitimler hem pratik hem de teorik olarak bu   konu uzmanı hocalar tarafından  verilmiştir.  Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olan 30 kursiyerlerimize bugün burada sertifikalarını takdim ediyoruz.
 


Siz Kıymetli Kursiyerlerimizden ricam, isteğim, bundan sonra burada almış olduğunuz kurs ve eğitim doğrultusunda kendilerinizi geliştirmenizdir. Ben biliyorum ki içinizden bazılarınızın biçerdöveri var, bazılarınız yeni biçerdöver alacak ve bazılarınız ise başkalarının biçerdöverlerini kullanarak iş bulacaklarsınız, çalışacaksınız.  Şurası bir gerçek ki her halükarda biçerdöver kullanacaksınız. Çiftçinin tarlasına vardığınızda biçerdöverin ayarlarını kontrol edin, hızınızı, dolap devrinizi, batör, kontörbatör ayarlarınızı, vantilatör ayarlarınızı ve eleklerinizi her tarla başında kontrol edin. Kimi zaman buğdaylar kırık çıkıyor, kimi zaman çok kirli çıkıyor, kimi zamanda tarlaya dökülüyor. Biz Niğde genelinde uygulanacak olan  komisyon kararımızda % 2 nin üzerinde  bir hububat dökümünü kabul etmiyoruz. Yani toleransımız % 2  dir. Kıymetli kursiyerlerimiz eğer siz biçtiğiniz tarlalarda  buğday veya arpa dökümünü % 1 azaltmış olsanız ve bunu tüm Niğde tarım arazilerinde uygulamış olsanız. Sadece Niğde genelinde 4.000 Ton hububatı tarlaya dökmemiş olacaksınız, bunun parasal karşılığı nedir diye soracak olursanız  bu gün itibariyle yaklaşık 3 Milyon Liradır.  Çiftçimizin bir yıl boyunca masraf ettiği, emek harcadığı ve tam çiftçinin kazancına ve milli ekonomiye dönüşecek iken bu ürünün tekrar tarlaya dökülmesine asla müsaade edilmemesi gerekiyor. Ve biz İl Müdürlüğü olarak buna asla musaade etmeyeceğiz ve kimseye de bu konuda müsamaha göstermeyeceğiz. 


Kıymetli kursiyerler bu kurs bu sertifikalar sizlere hayırlı olsun, kazancınıza kazanç katsın ilçemize ve ilimize de hayırlı olması dileğiyle, 


Bu projede emeği geçen başta İlçe Müdürüm olmak üzere tüm personelimi tebrik ediyorum.  Çiftçilerimize meslek edindirmeye yönelik bu tür kursların açılması için her türlü dersek ve katkılarımızın süreceğini iletmek istiyorum” dedi.









Editör: TE Bilişim