CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, bütçe görüşmelerinin yapıldığı Meclis Genel Kurulu’nda besicilerin sorunlarını gündeme getirdi. Artan yem fiyatları, süt desteklemelerinin düşüklüğü ve buzağı ölümleriyle ilgili sorunlara değinen Gürer, hükümetin perişan olan besicilerin bu sorunlarını çözmek için ne düşündüğünü sordu.

 

YEM FİYATLARI YÜZDE 10 ARTTI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasına yem fiyatlarındaki artışa değinerek başladı. Son aylarda kesif yem fiyatlarına yüzde 9, kaba yem fiyatlarına da yüzde 10 oranında zam geldiğini belirten Ömer Fethi Gürer, Besici yem sorunu yaşıyor, ithal saman çare olmuyor” dedi.

SÜT DESTEKLEMELERİ YÜZDE 100 AZALDI

Süt desteklemelerinin yarı yarıya azaldığına da dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, Temmuz, ağustos, eylül ayı süt destekleri ise daha önceki süt desteklerine göre yüzde 100 aşağı olarak açıklandı. 8 kuruşluk destek 4 kuruşa, 6 kuruşluk destek 3 kuruşa yuvarlandı. Enflasyonun yüzde 13 arttığı yerde destekler yetersiz kalıyor, girdiler artıyor, destekler düşüyor” diye konuştu.


NİĞDE'DE ÇİĞ SÜT DESTEĞİ VERİLMEDİ

Konuşmasında buzağı ölümlerine de değinen Ömer Fethi Gürer, şunları söyledi:

“Bu arada, besiciler için inek yerine buzağı desteği verildi, buzağının ölümüyle besicinin desteği de düşürüldü. Niğde ilinde temmuz, ağustos, eylül ayı çiğ süt destekleri de hâlen ödenmedi. Çoğu iller aldı, Niğde'ye neden ödenmiyor, ne zaman ödemeler yapılacak? Besicilerin perişanlığını çözmek için ne düşünüyorsunuz?” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim