Sağlık bakanlığı tarafından tespit edilen kriterlere göre oluşturulan risk grubuna göre 100 binde 58,59 iye yüksek riskli grupta yer alan Niğde’de İçişleri Bakanlığı'ndan gelen genelge ile berber, kuaför ve güzellik salonlarının açılış ve kapanış saatleri değişti. Genelgeye göre yüksek riskli grupta bulunan Niğde’de Berber ve kuaförler 07.00 ile 20.00 saatleri arasında çalışacağı bildirildi.

Berber ve kuaförlerin çalışma saatleri İçişleri Bakanlığı'ndan gelen genelge ile değişti. Son dakika yayınlanan genelgede, düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb. işyerleri 07.00- 20.00 saatleri arasında çalışacağı belirtildi. Daha önce açılış ve kapanış saati sınırlandırılan bu işletmeler belirlenen saatlere göre hizmet vermeye devam edecek.

Ramazan Alışverişini Yerel Esnaftan Yapın Ramazan Alışverişini Yerel Esnaftan Yapın

İçişleri Bakanlığı, valiliklere "İşyerlerinin Çalışma Saatleri" konulu genelge gönderdi. Sağlık Bakanlığınca tespit edilen kriterlere göre 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılan iller arasından düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında % 50 kapasite ile müşterilerine işyerinde hizmet sunacak şekilde çalışabilme imkânı getirildi.

Genelgede, daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan işyerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin “düşük, orta ve yüksek risk grubundaki” illerde 07.00-20.00 saatleri arası olarak belirlendiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim