Niğde Belediyesi Torba Yasası'ndaki faiz indirimlerinden vatandaşların faydalanmasını istedi.
 
Belediyeden yapılan açıklamada, Torba Yasası kapsamında borçlanma ile ilgili yapılanmaya gittikleri belirtildi. Borcu olan bütün vatandaşlardan bir an önce belediyeye müracaat edip borçlarını yapılandırmaları istendi.
 
Tüm  vatandaşların 2 ay içinde borçlarını ödemeleri konusunda özen göstermelerini istenen açıklamada yığılmaların yaşanmaması için işlemlerin son güne bırakılmamasının önemine değinildi.
 
Yürürlüğe giren 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kanunu 02 Mayıs 2011 tarihinde sona eriyor. Torba yasası olarak adlandırılan 6111 sayılı kanun belediyeye borcu olanlara da kolaylık sağlıyor. Borcu olan mükelleflerinin bu kanundan süresi içerisinde faydalanması için Niğde Belediyesi çalışmalarına başladı.
 
Niğde Belediyesi bu kapsamda borcu olan mükellefleri bilgilendirmek için, “Alo Torba Yasa Bilgilendirme Hattı” oluşturdu. Niğde Belediyesine borcunu yapılandırmaya giden vatandaşlar ödemelerini belediye veznelerinin yanı sıra, anlaşmalı bankalara da yapabilecekler.
 
18 TAKSİTE KADAR ÖDEME İMKÂNI
 
      Torba yasası için oluşturulan 233 35 39 numaralı danışma hattını arayan vatandaşlar, borcunun yapılandırmasıyla ilgili bilgi alabilecek. 31 Aralık 2010 tarihine kadar olan borçları kapsayan yasa gereği, Çevre Temizlik Vergisi, Arsa, Arazi, Bina, Emlak, İlan Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, Kira Alacakları, Otopark Tahsisi Bedeli, Hasar Bedeli, Hizmet Bedeli, Zabıta Cezaları, İşgaliye, Su borçları ve Gayri menkulü olup da belediyeye emlak beyanında bulunmayanlar emlak beyanında bulundukları takdirde faizleri TEFE ve ÜFE oranına göre yeniden yapılandırılarak 18 taksite kadar ödeme imkanı sunuluyor.
 
Borcu olanlar için önemli bir fırsat olarak değerlendirilen torba yasasından faydalanmak için, borcu olan vatandaşların bir an önce Niğde Belediyesi’ne başvurmaları gerekiyor.
 
Torba yasanın 02 Mayıs 2011 tarihinde sona ermesi nedeniyle, vatandaşların işlemlerini son günlere bırakıp yığılmalara sebep olmamaları istenilen açıklamada, borcu olanların başvurularını ilgili birime bir an önce yapmalarının gereği belirtildi.
 
Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi
 
Editör: TE Bilişim