Belediye-İş Sendikasının yaptığı sözleşmeler işçinin yüzünü güldürüyor. Başta Niğde Belediyesi olmak üzere İlçe ve kasabalarda Belediye İş Sendikası Niğde Şubesinin başarısı göz kamaştırıyor. Divarlı Belediyesinde bir yılda yüzde 57 Zam.

 

 

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığı sözleşmelerine devam ediyor. Merkez Niğde Belediyesi başta olmak üzere Altunhisar, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla ilçeleri ile bağlı beldelerde yaptığı sözleşmelerle adından sıkça söz ettirmeyi başaran Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi Aksaray, Nevşehir, Yozgat ve Konya’ya bağlı belediyeler dede işçinin yüzünü güldürdü.

 

 

En son Çiftlik İlçesine bağlı Divarlı Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi imzalayan Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığı Toplu İş Sözleşmesi İle işçilere yüzde 17 zam aldı. Geçtiğimiz aylar dada ek protokol ile yüzde 40 zam alınan Divarlı Belediyesinde bir yılda toplam yüzde 57 işçi maaşlarına zam yapıldı. Divarlı Belediyesinde 82,50 TL gibi Rekor yevmiyeye imza atıldı. Daha önce en yüksek yevmiye alan Belediye, Belediye İş sendikasının yetkili olduğu Niğde Belediyesi iken şimdi Divarlı Belediyesi oldu. Niğde Belediyesin dede bu ay tekrar sözleşme ile zam yapılacağı açıklandı.

 

 

Divarlı Belediye Başkanı Rüstem Cullaz’a teşekkür  eden Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, Başkana övgüler yağdırdı. Başkanın emekçi dostu olduğunu belirten Özkaymak işçiler olarak her zaman Başkanın yanında olduklarını ve ömür boyu unutmayacaklarını belirtti.

 

Belediye Başkanı Rüstem Cullaz’da emekçi eli sıkmaktan gurur duyduğunu işçilerin gece gündüz demeden çalışarak bu ücreti hak ettiklerini belirtti. Cullaz yeni sözleşme ile bir işçinin ortalama 2,250.00 TL ve ayrıca yılda 52 yevmiye ikramiye alacaklarını söyledi.

 

 

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak; Sendikanın işçinin her şeyi olduğunu belirterek, Belediye işçilerinin tamamının ailesi ve çocukları ile ilgilendiklerini halen düğünlerinde ve özel günlerinde bu ailelerin sendikayı aralarında görmek istediklerini söyledi. Özkaymak’  Belediye-İş Sendikası olarak işçinin menfa tından başka bir şey düşünmüyoruz dedi.

 

  



Editör: TE Bilişim