Türkiye de taşerondan kadroya geçen işçilere ilk Toplu İş Sözleşmesi Niğde İli Kemerhisar Belediyesi ile Belediye İş Sendikası Niğde Şubesi arasında imzalandı.
 
Kemerhisar Belediyesi bünyesindeki Tyana Ltd. Şti. de taşerondan kadroya geçen işçilere Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ve Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca’nın imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte günlük yevmiyelerine yüzde 25 oranın da zam yapıldı.
Ayrıca işçilere Mart ayında 10 yevmiye Kasım ayında 10 yevmiye olmak üzere toplam 20 yevmiye ikramiye verildi. Aylık asgari geçim indirimi dışa çıkarılarak alacakları maaş üzerine konuldu.

Her yıl Ramazan Bayramında 300 TL Kurban Bayramında 300 TL ve 1 Mayıs İşçi Bayramında 300 TL  yılda toplam 900 TL net bayram yardımı verilirken işçilere daha bir çok sosyal hak aldıkları bir Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanmasının ardından açıklama yapan Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı; “Benim için bu devlete ve millete hizmet veren her çalışan baş tacıdır. Göreve geldiğim günden beri Kemerhisar’ımıza daha iyi ve kaliteli hizmet edebilmek adına beraber çalıştığımız arkadaşlarıma en iyi şartlarda çalışma ortamı sunmak ve ücretlerini hak ettikleri gibi almalarını sağlamak için elimden geleni yaparak kanun hükümlerinin bana müsaade ettiği ölçüde fazlasıyla vermeye çalıştım. Bu Toplu İş Sözleşmesinin çalışan arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca: “Ben Şahsım Sendikam ve çalışan işçi arkadaşlarım adına Kemerhisar Belediye Başkanımız Sayın Beytullah Kirazcı’ya sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunarım. Belediye başkanımız ile imzaladığımız Toplu İş Sözleşmemiz Türkiye de ilk ve tek olduğu için onur ve mutluluk duyuyorum. İnşallah çok yakın bir zamanda bütün kurumlarda taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımıza da aynı şartları taşıyan bir toplu iş sözleşmesini gerçekleştireceğiz” dedi.

Tyana Ltd. Şti. çalışanları artık resmi Toplu İş Sözleşmesine bağlı olarak çalıştıkları ve kendilerine verilen zam ve sosyal haklardan dolayı Belediye Başkanı Kirazcı’ya ve Sendika Başkanı Karaca’ ya teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.
 
 

 
 
Editör: TE Bilişim