Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığı Nevşehir’in Kaymaklı Belediyesinde Toplu iş sözleşmesi imzaladı, işçilerin yevmiyesi 65,00 TL oldu, ücretlere % 17 Zam yapıldı.


Belediye İş Sendikası ile Nevşehir’in Kaymaklı Belediyesi arasında Toplu iş sözleşmesi imzalandı. Şube Başkanı Şaban Özkaymak ile Belediye Başkanı Halit Elma arasında imzalanan Toplu İş sözleşmesi ile işçilerin günlük ücretlerine  %17 zam yapıldı. İşçilere Net olarak maaş bütününde %10 net yansıması oldu.

 

Yapılan sözleşme ile işçilerin maaşları 1,500.00 TL ile 1,650.00 TL arasında değişen rakamlardan oluştu. Ayrıca işçilerin Toplu İş Sözleşmesinden elde edilen sosyal hakları günlük yevmiyelerine yansıtıldı. Daha önce 48,57 TL olan günlük yevmiyeleri 1.Yıl zammı ve 8,00 TL günlük yevmiyelerine yansıtılınca 65,00 TL’ye yükseltildi. Bunların haricinde işçiler yılda 64 yevmiye ikramiye alacaklar. Bu ikramiyeden de bir işçi yılda Net 3.000 TL alacak.

 

Kaymaklı Belediyesi’nde düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Belediye İş Sendikası Niğde Şube Şaban Özkaymak, Belediyelerin kendileri için bir rızık kapısı olduğunu ve aynı zamanda halka hizmet yeri olduğunu belirterek İşçilerin bu duygu ve düşüncelerle hareket etmeleri gerektiğini belirtti. Özkaymak’ ’Kaymaklı halkı Belediye Başkanımızdan, başkanımızın şahsında bizlerden hizmet bekliyor. Bizler bu düşünce ile hareket edersek başarıyı yakalarız. Ben Sayın Başkanımıza işçi arkadaşlarımız adına Teşekkür ediyorum. Bizleri kırmadı her isteğimizi yerine getirdi. Süt, Yoğurt, yakacak gibi sosyal hakları kaldırdık yevmiyelere yansıttık. Ben Şube başkanlığımda bu tür haklardan daha ziyade asıl ücrete önem veriyorum. İnsan Onuruna Yaraşır İş ve Yaşanabilir ücret diyorum. ’dedi.  Şaban Özkaymak Tören sonrasında Belediye Başkanı Halit Elma’ya işçiler adına teşekkür buketi takdim etti.

 

Kaymaklı Belediye Başkanı Halit ELMA İşçilerin her zaman aldıkları ücreti hak ettiklerini bu sözleşmeyi daha da iyi şartlarda imzalayabileceğini ancak hizmet etme alanlarını da düşünmesi gerektiğini söyledi. Elma sözlerine şöyle devam etti; Sayın Sendika başkanımıza gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Umarım işçi arkadaşlarımızda daha verimli çalışır, bundan sonra daha güzel sözleşmeler imzalarız. Dedi.




Editör: TE Bilişim