İçme suyu, emlak ve çevre temizlik vergisi borçları olup da ödemeyenlerin başvuruları halinde borç yapılandırmadan yararlanabilecekler.

Borç Yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükelleflerin Niğde Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurarak dilekçe vermeleri gerektiği ve borç yapılandırmak için mükelleflere 01 Aralık 2014 tarihine kadar yasal süre tanındığı belirtildi. Borç yapılandırmasını tercih eden mükelleflerin borçlarını 18 taksite kadar uygun ödeme planları ile imzalayacakları bildirildi.


Niğde Belediyesinden yapılan açıklamada; “Maliye Bakanlığının kamu alacaklarında mükelleflerin borçlarını yapılandırarak ödemelerine ilişkin 6552 sayılı Kanun kapsamında karar alınmıştır. Buna istinaden yeniden yapılandırmasına dair genel tebliğ Resmi Gazetede yayınlanmış ve bu kapsamda Belediyelerce takip edilen ve yeniden yapılandırılma kapsamına giren vadesi 30 Nisan 2014 tarihinden önce olduğu halde 10 Eylül 2014 tarihinde kesinleşmiş, fakat ödenmemiş olan içme suyu borçları, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunması Katkı payı ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamlarının yapılandırılmasına başlanmıştır. Bunun için mükellefler 1 Aralık 2014 tarihine kadar dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir" denildi.


Editör: TE Bilişim