Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdüründen hak sahiplerine bayram müjdesi geldi.

 

Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Sosyal Ekonomik Destek kapsamındaki Korunmaya muhtaçlık durumunda olan ailelerin çocukları ile Evde Bakım Hizmeti alan engelliler için ödenen evde bakım ücreti Kurban Bayramı öncesi ödenecek.

 

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Korunmaya Muhtaç durumda olan ailelerin çocuklarına, Sosyal ve Ekonomik Destekte bulunduklarını bunun yanında bakıma muhtaç durumda olup ağır engelli yakınına evde bakan kişilere de evde bakım hizmeti karşılığında ücret ödendiğini belirtti. Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, bağlı oldukları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yardım alan hak sahiplerine bakanlığın verdiği talimat doğrultusunda yardım paralarının Kurban Bayramı öncesinde ödeneceğini bildirdi.

 

İl Müdürü Koca, Yardım paralarının erken ödenmesiyle çocukların, engellilerin ve bunların bakımını yapan ihtiyaç sahibi vatandaşların Kurban bayramını daha rahat geçirmelerini amaçladıklarını vurgulayarak, ''Bakanlığımız çocukların, engellilerin ve ihtiyaç sahiplerinin, Kurban Bayramını daha iyi geçirmeleri için böyle bir karar aldı”  Böylece çocuklarımızın engellilerimizin ve bunlara bakan yakınlarının mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini amaçlıyoruz. Bu vesileyle de tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını şimdiden kutluyorum'' dedi.

 

Editör: TE Bilişim