Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan "Marka Kent Proje Raporu ve Logo Lansman"ı Ramada Otel’de görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.

Niğde’nin tanıtımı için oldukça önemli olan lansmana, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergün ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlyas Gökhan ve diğer protokol üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Marka kent logo ve lansmanında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Özdemir; "Marka Kent Niğde Projesi’ raporunun ortaya koyduğu sonuçların ve oluşturulan yol haritası Niğde'nin geleceği için çok önemlidir. Şehrimizin bilinirliğinin artması; ziyaretçi, üniversite öğrencisi ve yatırımcı akışının hızlanması, insanları şehrimizde yaşamaya teşvik etmesi, orta vadede de önemli bir turizm destinasyonu olabilmesi için ‘Marka Kent Niğde Projesi’ önemli bir kilometre taşıdır. "Aydınlar Kenti" olarak bilinen Niğde'nin tarihi misyonuna uygun olarak eğitim, kültür, bilim ve sanat şehri olabilmesi için marka kent projesinin ortaya koyduğu yol haritasını uygulamamız gerektiğine inanıyor ve sonuç raporunu bu konunun anayasası olarak görüyorum. Belediyemiz, söz konusu projeye geride kalan 22 aylık süreçte maddi ve manevi destek sağlamış, proje sonuçlarının hayata geçirilebilmesi için bundan sonra da üzerine düşen maddi ve manevi tüm sorumlulukları yerine getirmeye devam edecektir. Bir başka ifade ile Niğde Belediyesi marka kent projesinin hamisi ve uygulayıcısı olacaktır’’dedi.

2020 yılı içerisinde 4 müze kazandıracağız

Başkan Özdemir; “Niğde Belediyesi olarak Haziran ayında düzenlenen Marka Kent Niğde Projesi Çalıştayı'ndan bu güne kadar geçen süreçte söz konusu çalıştayda tartışılan ve sonuç bildirgesinde yer alan önerilerden finansman olanakları ve zamanlaması uygun olanlarla ilgili girişimlerde bulunduk. Bu gayretlerimiz meyvelerini vermeye başladı. Geçtiğimiz Ekim ayında Sayın Valimizle Birlikte İstanbul'da ÇEKÜL Vakfında Prof. Dr. Metin Sözen'in başkanlığında Niğde çalıştayı gerçekleştirdik. Bu çalıştayın devamında da geçtiğimiz hafta sayın hocamızın da söylediği gibi ÇEKÜL Vakfı'ndan Niğde’yi ziyaret ettiler. Bizim sunduğumuz her yeri kendi gözleriyle bir kez daha görme fırsatı buldular. Bugün şunu bir kez daha gördük ki gerçekten doğru yoldayız ve doğru yolda ilerliyoruz. Prof. Dr. Metin Sözen markada , müzeleşmede ,tarihi kentleri ve kültürel varlıkların korunmasında Türkiye'deki en önemli isimlerden bir tanesi. Niğde'nin çok gecikmiş olduğunu söyledi. Bundan da çok büyük üzüntü yaşıyorum. Ama gecikmek önemli değil biz bir an önce çalışmalarımıza başladık. Biz de kendi şehrimizde yaşadığımız için bazı şeylerin farkına varamıyoruz. Biz değerlerimizin Aslında farkında değiliz. Ama gördük ki dünyada ve Türkiye'de bu dönüşümü gerçekleştiren Bursa'da Gaziantep'te Urfa'da herkes bize şunu söylüyor.’’ Niğde olarak çok büyük değerlere sahipsiniz bu değerlerin farkında değilsiniz’’ dediler. Bundan da aslında biz keyif aldık. Çalışmaya da hızlı bir şekilde başladık. Çok büyük yol kat ettik Allah nasip ederse 2020 yıl içerisinde en az 4 adet müzemizi Şehrimize kazandıracağız. Başta Kent Müzesi ile başlayacağız. Sungurbey camimizin yanındaki Bedesten Kent Müzesi olacak, devamında Ak Medresede sanatsal eğitim faaliyetleri gerçekleştirecek ve Ermeni Kilisesi Sanat Galerisi olarak, karşısındaki Rum Kilisesi müzikle alakalı çok amaçlı salon olarak inşallah 2020 yılı içerisinde Faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz, bunun için çalışıyoruz. Bu konuda nerelerden finansman sağlayabiliriz, nerelerden destek alabiliriz daha öncesinde Dünyada bunu kimler nasıl başarmış bunun farkındayız. Fazlasıyla çalışıyoruz desteğini de ÇEKÜL Vakfından alıyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde yol alacağız.

Bundan sonra yapmamız gereken oluşturulan yol haritasının projenin paydaşları, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve hemşerilerimiz tarafından ivedilikle uygulamaya koyulmasını sağlamak olmalıdır. Bunu kentin belediye başkanı olarak sizlerden özellikle rica ediyorum.

Ortada çok büyük bir emek var. Bu emeği Hayırlı bir şekilde. Şehrimizin kaderini değiştirecek bir şekilde yerine getirmemiz gerekiyor.

Bu duygularla "Marka Kent Niğde Projesi’nin şehrimiz ve hemşerilerimiz için hayırlı olmasını ve yararlı sonuçlar üretmesini diliyor, proje ekibinde yer alan değerli akademisyenler başta olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara yürekten teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim