Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 2019 yılında yapılan çalışmaları ve bu yıl yapılacak olan projeleri değerlendirdi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir , 31 Mart Yerel Seçimlerinin yıl dönümünde Büyüyen Şehir Niğde olma yolunda emin adımlarla yürüyen Niğde’ye hizmet etmenin ve verdiği sözleri birer birer yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin ardından Niğde Belediye Başkanı görevine seçilmesinin 1. Yıl dönümü dolayısıyla Belediye Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında, ‘Büyüyen Şehir Niğde’ diyerek çıktığı bu yolda kendisine verdiği desteklerden dolayı Niğde halkına teşekkür etti. Korona virüsle mücadelede başarılı işler yapıldığını ve Türkiye'nin dünyada örnek gösterildiğini söyledi.

Bu süreçte Temizlik, Veteriner ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün aktif olarak çalıştığını belirten Özdemir, şunları kaydetti: "Son 20-25 gün içinde özellikle 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmasının yasaklanmasıyla birlikte 1350 aileye gıda yardımı yaptık. 250 aileye temizlik ve hijyen malzemesi dağıttık. 50 aileye günlük sıcak yemek veriyoruz. Hastanede karantinada olanların da yemek ihtiyacını biz karşılayacağız. Böylece günlük yemek verdiğimiz aile 120'ye çıkacak. 250 ailenin günlük ekmek ihtiyacını karşılıyoruz. Bunun haricinde birçok ailenin de elektrik ve su giderlerine yardımcı oluyoruz. Sosyal İşler Müdürlüğümüzde kurduğumuz komisyonumuzda, ihtiyacı olan aileleri tespit ederek yardımı gerçekleştiriyoruz. Şehrimizde hiç bir aileyi mağdur etmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Ailelere verilecek nakdi yardımlar sosyal yardımlaşma vakfı tarafından gerçekleştiriliyor. "

Özdemir, ayrıca esnafa yardımcı olmak adına piyasaya olan 9 milyondan fazla borçlarını ödediklerine dikkati çekerek, esnafa borçlarının kalmadığını bildirdi.

İçme suyu ücretlerine yapılan yüzde 25 indirimin devam edeceğini anımsatan Özdemir, borçlarını ödeyemeyenlere faiz işlemeyeceğini, sularının kesilmeyeceğini, kurduğumuz komisyon incelemesi sonucunda gerekirse ihtiyaç sahiplerinin su ve elektrik faturalarını da belediye olarak karşılayacaklarını ve yeter ki bu süreçte Niğdeli vatandaşlarımızın mağdur olmamalarını ifade etti.

Özdemir, dezenfekte konusunda erken önlem alan belediyelerden bir tanesiyiz. Kamu kurum ve kuruluşları, hastane, eczane, sağlık ocakları, esnaflarımızı, apartman ortak kullanım alanlarını, ortak yaşam alanlarını, kısacası Niğde de dezenfekte edilmeyen yer kalmayacak. Yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerimizi yıkayan ekiplerin 24 saat esası ile çalıştıklarını söyledi.

Özdemir, şeffaf belediyeciliğe önem verdiğine vurgu yaparak, meclis toplantılarını ve ihaleleri canlı yayında yaptıklarını, ihale ilanlarını billboardlara astıklarını işaret etti.

Özdemir, Tarihi kale ve çevresinde yenileme projesinde çalışmalara başlanacağını anımsatarak, şöyle konuştu: "Resmi Gazete'de Niğde Kalesi Koruma ve Yenileme alanı olarak ilan edildi. Dönüşü olmayan bir yola girdik. Niğde'nin kaderini etkileyecek bir proje. Projenin bir kaç yıllık finansmanı sağlanmış durumda. TOKİ ile birlikte mimarlar gurubu ile çalışıyoruz. Niğde kale projesi tamamlandığında yeni halini sunmuş olacağız. 5 etapta tamamlayacağımız projede vatandaşlarımızla karşılıklı görüşerek etaplar halinde ilerleyeceğiz. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden, hakkı ne ise hakkını vererek gerçekleştireceğiz. Merkez Yaşam Park projesine Hükümet Konağı ile başlıyoruz. Yeni Hükümet Konağının mart ayında ihalesi gerçekleşti. Mevcut Valilik binasının yıkılmasıyla projemiz başlamış olacak. Restorasyon ve bakımı yapılacak belediye binası modern bir şekilde hizmet verecek. Ömer Halisdemir Meydanının yenilenmesiyle oradaki alan eski görünümüne kavuşacak. Şehrin buluşma noktası olacak.

Niğde'ye tek kalemde yapılan en büyük yatırım olan İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin çalışmalarının devam ettiğini anlatan Özdemir, "150 milyon liralık bir proje. Aynı zamanda tesis, elektrik ihtiyacını kendisi karşılayacak. 1 megavatlık projeyi 3.9 megavata çıkardık. Dışarıdan herhangi bir enerji ihtiyacı olmayacak. Bu yıl 80 milyon liralık hak edişi yapıldı. Projeyi olması gereken zamandan 1 yıl önce bitireceğiz. Uzun yıllar şehrimize hizmet edecek bir arıtma tesisini Niğde’ye kazandırmış olacağız. Arıtma tesisi tamamlandığında içme suyu kalitesinde su çıkacak. Bir taraftan da Dünya bankası ile yapacağımız proje ile atık sularla ilgili uzun vadeli kredi finansmanı sağlayacağız. Şehrin bütün alt yapısını özellikle yağmur suyu hattını baştan yapacağız. Bu sene gerçekleştireceğimiz 30 metrelik ve 18 metrelik yollar ile Gazeteci İsmet Sayın caddesinde bu projeyi bekliyoruz. Yaptığımız her yolda kanalizasyon ve yağmur suyu hattı olacak." ifadelerini kullandı.

2020 yılında yapacağımız projelerimizin finansmanı şuanda hazır. Biz bahane üretmeyeceğiz iş yapacağız. Bundan sonra yapacağımız bütün projelerimizi geleceğe dönük yapıyoruz. Görevde olduğumuz süre içerisinde memleketimize en iyi hizmeti nasıl yapabiliriz tek derdimiz bu.

1. Etap Millet Bahçesi projesini tamamlayarak hizmete sunduk. İçinde yürüyüş alanları, spor salonları, amfi tiyatrosu, kafeterya, bisiklet yolları ve birçok aktiviteyi içinde barındıran 2. Etap Millet Bahçesi projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol yaptık. 25 milyon lirasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanacak bizde kalan kısmını tamamlayacağız. Yapımı tamamlandığında devasa bir millet bahçesi olacak.

Ayrıca Özdemir, Köy Terminali Projesi, Yeni Mezarlık Projesi, Kayabaşı Yaşam Park, Kokoreç Satış Noktası, Yeni Galericiler Sitesi, Akıllı Vezne Uygulaması, Su Kuyuları Yenileme Projesi, Ditaş Kavşağı ve Demir Yolu Üst Geçidi Projesi, İl Özel İdaresi Önü Katlı Kavşak Projesi, 30 Metrelik Yeni Bulvar, Niğde Kent Müzesi, Niğde Kültür Yolu projesi gibi birçok projenin çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim