Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde'de ikincisi gerçekleşecek olan KOP Bölgesi Kalkınma Sempozyumunu değerlendirdi.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ikinci KOP Bölgesi kalkınma Sempozyumuna Niğde'nin ev sahipliği yapacağını belirterek sempozyumun Niğde'de yapılıyor olmasının Niğde için önemli olduğunu belirtti. Sempozyum için hazır olduklarını Belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'ye en az nüfusu oranında kaynak alınmasının gerektiğini vurguladı.

 

Niğde'de gerçekleştirilecek olan ikinci KOP Bölgesi Kalkınma Sempozyumunu değerlendiren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "KOP ile ilgili Niğde'de yapılacak Koordinasyon Kurulu toplantısı bilindiği üzere Niğde, Aksaray, Karaman ve Konya ili ile birlikte dört tane ilin bulunduğu bölge KOP yani Konya Ovası ya da kalkınma Projesi olarak da ifade edebiliriz ama kısa adı KOP olan toplantının Niğde'de yapılacağını ve Perşembe günü üniversite kampüsünde Niğde ilinin, Başta Sayın Valimizin, Rektörümüzün, Belediyemizin ev sahipliğinde ama Niğde Üniversitesi Kampüs alanı içerisinde yapılacağını belirtebiliriz. Bu toplantıya KOP projesi kapsamındaki dört ilin Üniversite Rektörleri, Proje kapsamındaki illerimizin Valileri ve bir başka taraftan da Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ve Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan'ın katılımları ile toplantı gerçekleşecek. Bizde Niğde olarak KOP bölgesinde yer alan bir il olarak proje kapsamında yapılabilecek yatırımlar yani kaynaklardan Niğde'de en az nüfusu ölçüsünde kaynak almasını sağlamak. Bundan dört beş yıl önce Niğde'ye çok az kaynak geliyordu bunun artırılması, geçmiş yıllardaki eksikliklerin de telafi edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Toplantının Niğde'de yapılıyor olması, o zamanlarda Dış İşleri Bakanımızdı ama Şimdi Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Beyefendinin talimatı ile bu toplantı Niğde'de gerçekleşiyor. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu önümüzdeki toplantıyı Niğde'de yapalım ve bende katılacağım demişti ama o zaman Dış İşleri Bakanıydı şimdi Başbakan. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlunun talimatı üzerine KOP Koordinasyon Kurulu Toplantısı Niğde'de yapılıyor. Niğde'miz, Üniversitemiz toplantıya hazır. Rektörümüz Sayın Adnan Görür Bey'de Ankara'da toplantıya katılacak. Sempozyum, Koordinasyon Kurulu toplantısının Niğde'miz açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Toplantının Niğde'de yapılıyor olması Niğde için bir avantaj. Proje kapsamında merkezi bütçeden KOP projesine verilen desteğin her yıl arttığını biliyoruz. Niğde'nin de o paydan her yıl artarak payını aldığını biliyoruz ama bunun da daha fazla artırmak gerekliliğini söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim