Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, inşaat sektörünün temsilcileri ile Grand Hotel’de bir araya geldi. Müteahhitlerin sorunlarını dinleyen Başkan Akdoğan, inşaat sektörünün, ekonominin can damarı olduğunu belirterek, “Bu alanda yaşanan veya yaşanabilecek sorunları, yasal çerçeveler içinde el birliğiyle çözmemiz gerekiyor” dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Grand Hotel’de müteahhitleri ağırladı. Toplantıda, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu’nun yanısıra, belediye başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürleri de hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ticaret ve Sanayi Odası ile müteahhitlerin talebi üzerine, sektörel bazda böyle bir toplantı düzenlemeye uygun bulduklarını söyledi. Niğde’de son yıllarda inşaatçılık alanında önemli gelişmelerin olduğuna işaret eden Başkan Akdoğan, “Elbette her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de bir takım sorunlar olabilir. Yerel yönetimler olarak bizler de bu sektörle birebir ilişkili olmamız nedeniyle varsa sorunların, yasal çerçeveler içinde elbirliği ile çözümüne yönelik çalışma yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Başkan yardımcılarımız ve ilgili birim müdürlerimizle birlikte sektör temsilcilerinin sorunlarını dinleyerek çözüm yollarını bulmak amacıyla bu toplantıyı düzenledik” diye konuştu.

60’a yakın müteahhidin katıldığı ve bir bölümü soru-cevap şeklinde geçen toplantıda, sektör temsilcileri, inşaatçılıkla ilgili sorunlarını dile getirdi. Tüm soru ve sorunların ilgili birim müdürlüklerince tek tek not edildiği toplantının sonunda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, inşaatçılık sektörünün ekonominin can damarı olduğunu belirtti.

Masaya yatırılan sorunların belediye tarafından çözüme kavuşturulabilecek bölümlerinin yasal çerçeveler içinde en kısa sürede çözümüne yönelik çalışma başlatılacağını ifade etti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve diğer katılımcılar, böyle bir toplantının düzenlenmesine vesile olan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve diğer ilgililere teşekkür etti.

 
Editör: TE Bilişim