Niğde ekonomisi Tarım ve Hayvancılığa dayalı. Bugünlerde Tarım Fuarı ile birlikte Niğde’nin gündemi de Tarım ve Hayvancılık…

Haber-Yorum: Selim GÖKEL

Fuar açılışında 10’u aşkın siyasetçi, bürokrat, STK temsilcisi konuştu. Tarım ve Hayvancılık adına bir çok şey söylendi. Yapılan konuşmaların çoğu tribüne oynar cinstendi.  Ama çok önemli bir konu unutuldu.

Borhaber.net Niğde’nin hafızadır. Unutmaz, unutturmaz…

Hatırlatıyoruz…

2013 yılında Bor İlçesinde Bor Belediye Başkanı  Sıtkı Erat başkanlığında Bor Ziraat Odası toplantı salonunda hayvan ve süt üreticileri, kooperatifler, süt birlikleri ve köy muhtarlarının da katılımı ile bir toplantı yapılmış ve Bor Hayvancılık OSB istediği ısrarla dile getirilmişti. (Burada Tıklayın)

Hayvancılık Besi ve Biyometan Organize Sanayi Bölgesi kurulması için en mükemmel yer, bütün veriler dikkate alındığında Bor İlçesi idi.  (Çukurkuyu, Kayı, Kızılca üçgeni)

Bor İlçesinde yapılan bu önemli toplantı ardından dönemin milletvekilleri, Vali Bey  konuya ilgi göstermiş ve İl Özel İdare Sekreterliği çalışma başlatmıştı.

Bor İlçesinde yapılan bu önemli toplantı ardından Niğde İl Özel İdare fizibilite raporu için hibe desteği alınmış ve rapor  hazırlamıştı. Bu konular  Özel İdare Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanmıştı(Burada Tıklayın)

Fizibilite çalışmalarının ardından “ Niğde İl Özel İdaresi’nden yeni bir proje daha” başlığı ile haberleştirilmişti. (Burada Tıklayın)

Niğde-Bor Tarım Hayvancılık Besi Organize Sanayi Bölgesi ve Merkezi Biyometan Tesisi konusunda Niğde İl Özel İdaresi açıklamasında… “Niğde Üniversitesi, Niğde İl Özel İdaresi, Bor Belediyesi, Bor Ticaret ve Sanayi Odası, Çukurkuyu Belediyesi, Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bor Ziraat Odası, Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Bor İlçesi Süt Üreticileri Birliği ortaklığında gerçekleştirilmesi hedeflenen proje birlikte Niğde İl’inde 5.000 dekar arazi üzerinde modern, yüksek verimli ve sürdürülebilir büyüme potansiyeli arz eden tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır….” diye devam eden ve daha da ayrıntı verilmişti. Bizde bunu “ Büyük Umud” başlığı ile haberleştirmiştik. (Burada Tıklayın)

Bir yıl sonra, yine Borhaber.net sitemiz de “ Hayvancılık OSB’de mi Balondu” başlığı ile,  et, süt ve hayvancılık üretimi verilerini de içeren bir haber daha yayınlamıştık. (Burada Tıklayın)

Seçim geldi çattı… Özellikle iktidar partisi Ak Parti Milletvekili adaylarının konuşmalarını takip ettik, kayda aldık.

Buradan soruyoruz… Sayın Valimiz, Sayın Ak Parti Milletvekillerimiz, Sayın Bor Belediye Başkanımız, Sayın Bor Ziraat ve Ticaret Odası Başkanımız...

Niğde-Bor Hayvancılık OSB bir balon muydu?

Niğde 2. Tarım Fuarında, Niğde için çok önemli olan bu proje hakkında, gündemi Tarım ve Hayvancılık  olan bir ilin yetkilileri, siyasileri neden bir kelime etmez? Bir çok tarım sevicinin! olduğu ortamda, neden onca çalışma yapılan Hayvancılık OSB konuşulmaz. Neden? Türkiye’nin onlarca ilinde bu OSB’ler hayata geçerde… Niğde gibi Tarım ve Hayvancılık memleketinde unutulur.

Hani… Seçimlerde söylediğiniz “Niğde Orta Anadolu’nun Çukurovası olacak"laflarının karşılıkları?

Yoksa… “Hasan Dağını helik diye mi attınız?

Atmadıysanız?… Sözünüzü tutun…



Editör: TE Bilişim