CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası ile Niğde Sobacılar Odası’nı ziyaret etti. Her iki odanın başkan ve yöneticileriyle görüşüp sorunlarını dinleyen Ömer Fethi Gürer, “Küçük esnafımıza sahip çıkmazsak,  hem iş anlamında, hem dünden gelen yaşam kültürümüzü yok etme adına  sorun yaşarız” dedi.

CHP HEYETİNDEN ODALARA ZİYARET 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP İl  ve ilçe örgütü ile Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe. Ve Sobacılar Odası Başkanı Musa Ceylan’ı ziyaret etti. 

GÖKTEPE: “NÜSUF ORANLI AVM YASASI ÇIKMALI”

Ömer Fethi Gürer, ziyaret sırasında her iki odanın yönetici ve üyeleriyle görüşerek, sorunlarını dinledi. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe, alışveriş merkezleri (AVM) ve marketler için açılacakları bölgelerde nüfus oranlaması kriteriaranması gerektiğini söyledi.  Ganyan bayilerinin bile nüfusa oranlı açma ruhsatı alabildiğine dikkat çeken Şinasi Göktepe, nüfus oranlı AVM ve market yasasının çıkarılmasını istedi. 

MUHASEBE ÜCRETİ VERGİLERDEN FAZLA 

Göktepe, bakkal ve bayilerin muhasebe giderlerinin fazlalığından da yakınarak, “Biz yıllık vergilerimizi düzenli bir şekilde ödüyoruz ama muhasebe giderlerimiz vergilerimizden fazla oluyor” diye konuştu. 

YÜKÜMLÜLÜK VAR, YAPTIRIM GÜCÜ YOK

Niğde Sobacılar Odası Başkanı Musa Ceylan ise odalarına kayıtlı 130 üye bulunduğunu belirterek, “Oda yönetimi olarak aidat toplama yükümlülüğümüz var ama yaptırım gücümüz yok. Oda masraflarımız, topladığımız aidatın kat kat üstünde. “şeklinde konuştu. 

Musa Ceylan, sobacılıkla ilgili ustalık belgesi alınmasının zorunlu olmasına rağmen, sektörde kayıt dışı çalışanların varlığına da dikkat çekerek, bu olumsuzluğun önüne geçilemediğini vurguladı. 

ESNAFIN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise TBMM’de esnafın hakkını her zaman savunduğunu ve savunmaya devam edeceğini belirterek, “Kendi esnafımıza sahip çıkmazsak kendi kültürümüzü yok ederiz. Geçmişten gelen dayanışma kültürümüz yok edildi. Küçük esnafımıza esnafımıza sahip çıkıyoruz. Vergi yükü başta olmak üzere sorunlarını aşmaları , kredi desteği sağlanması ve iş yerleri ekonomik sorunlara rağmen açık kalması sağlayacak önlem ve desteklerin sağlanması için hükümete uyarı görevimizi sürekli yapıyoruz. Küçük esnaf mutlaka yaşamalı ve iş yeri kapısı açık kalması sağlanacak destek verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim