31 Mart mahalli İdareler seçimi öncesi Niğde’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Yeşilgölcük Kasabasında Ak Parti Yeşilgölcük Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışına katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, "Bir haftada tanzim satışlar sayesinde sadece Ankara, İstanbul'un değil, Niğde'nin Nevşehir'in her yerin fiyatları düştü. Biz fiyatları düşürünce marketlerde manavlarda pazarlarda fiyat düştü." dedi.

Pakdemirli, Yeşilgölcük Beldesi Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Yeşilgölcük Belde Belediye Başkanı Hakkı Şengül'e Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

24 Haziran'da AK Parti'nin 2023'e kadar iktidarda olması için vatandaşların vize verdiğini belirten Pakdemirli, şunları kaydetti: "Başkanlık sistemine geçtik. Henüz bunun etkilerini görmediniz ama artık size daha iyi hizmet etmenin bir yolu. Koalisyon üretmeyen bir sistem istiyorduk. 1970'li yıllarda temel ihtiyaç maddelerinin birçoğunu sırayla karneyle alıyorduk. 1980'li yıllarda Özal'ın gelmesiyle Türk milleti hakikaten prangalarını kırdı. Türkiye artık ileriye bakan güzel bir ülkeydi. Ama 1990'lara geldiğinde ne yazık ki Türkiye koalisyonlarla tekrar tanıştı. Üç dört gün önce 28 Şubat'tı. Postmodern darbeyi unutmamamız, unutturmamamız lazım. AK Parti'yi kapatma davalarını, Gezi olaylarını, 17-25 Aralık darbesini, darbe girişimini, ekonomik taarruzu unutturmamamız gerekiyor. 15 senedir, vatandaş iktidarın arkasında durdu. Bu süreçte Türkiye'yi istikrarsızlaştırılmaya çalıştılar. Türkiye'nin istikrara, iyi yönetilmeye vatandaşın derdiyle dertlenen bir yönetime ihtiyacı var. Vatandaşın derdini çözmeye çalışan bir iktidara ihtiyacı var. Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan'a 5-10 yıl daha ihtiyacı var."

Pakdemirli, Tarım ve Orman bakanlıklarının birleştirilmesiyle toprağın ve suyun birlikte yönetilir hale geldiğini aktararak, bundan sonra çiftçilerin daha iyi hizmet alacağını, son ekonomik taarruzda maliyetleri artan çiftçinin sorunlarını mümkün mertebe çözmeye çalıştıklarını anlattı.

Tanzim satışın ihtiyaçtan doğduğunu işaret eden Pakdemirli, şöyle konuştu: "Devlet sahaya iner mi? inmez. Bu kooperatiflerin birliklerin işidir ama biz mecbur kaldık sahaya indik ve bir hafta içerinde tanzim satışlar sayesinde sadece Ankara, İstanbul'un değil Niğde'nin Nevşehir'in her yerin fiyatları düştü. Biz fiyatları düşürünce marketlerde manavlarda pazarlarda fiyat düştü. Bir tarafta üreticimiz 3 liraya satarken İstanbul'daki Ayşe Teyzemiz 11-12 liraya yiyordu. Bu hak mıydı? Değildi. O yüzden biz de dedik ki siz madem böyle yapıyorsunuz, bu kadar haksız yere para kazanan var, benim üreticim eziliyor. Ben üreticiden tüketiciye direk koyarım, üreticimiz belki aynı fiyata satar ama daha bereketli olur."

 Pakdemirli, "Bugünkü oy temelimiz bir miktar azalacak olsa muhalefet diyecek ki 'arkadaş halk sizi istemiyor gelin seçime gidelim.' Türkiye'nin seçime ihtiyacı yok. 16 yılda bu kadar istikrar var derken bile 13 defa seçime gitmişiz. Türkiye artık 2023'e kadar sizlerle hemhal olup sizlere nasıl hada iyi hizmet ederiz bunun için çalışmamamız lazım.

Sisin probleminiz neyse bunu çözmemiz lazım. Problemlerini sıkıntılarını biliyoruz. İnşallah gereğini yapacağız. Bizim derdimiz, sizsiniz." dedi.
 
Türkiye'nin bazı durumlarda ithalat yaptığına da değine Pakdemirli, "Afet, sel olur Türkiye ithal etmek zorunda kalırsa bazı şeyleri yapabilir. Bunları da çok da kafaya takmamamız lazım. Soğanların için çürüdü sıkıntı oldu. Eğer bugün bazı ithalatı yapmamış olsaydık sofralarımızda soğan olmayacaktı. Bu anlamda üretim ve stoğumuz yeterli olduğu müddetçe biz asla patates üreticimizi üzmeyiz." diye konuştu.
 
Pakdemirli, 31 Mart seçimlerinde Yeşilgölcük Belde Başkan adayı Nurettin Yurtsever'e destek istedi.
 
Programa, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, AK Parti Niğde milletvekilleri Selim Gültekin, Yavuz Ergun, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, AK Parti Niğde Belediye Başkan aday Emrah Özdemir, ve çok sayıda partili katıldı.
 
Editör: TE Bilişim