“Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması” yarışmasında birinciliği sorulan 15 sorunun 13’ünü doğru cevaplayan Bor Bahçeli Kasabası’ndan Filiz Soylu elde etti.

     Niğde Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan yarışmaya kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, yarışmacıların yakınları, çiftçiler ile İl Müdürlüğü personeli katıldı.  Düzenlen programda Altunhisar-AltınovaKöyü’nden, Bor- Bahçeli Kasabası’ndan, Çiftlik– Kitreli Kasabası’ndan, Ulukışla Ovacık Köyü’nden, Merkez Dikilitaş Kasabası ile Çarıklı ve Yeşilburç köylerinden daha önce kadın çiftçi eğitimi programlarına katılmış olan kadın çiftçiler yarıştı.
 
 
 Niğde Tarım İl Müdürü    Nizamettin Bilhan’ın konuşmasının ardından yarışmacıların heyecanlarını azaltıp moral vermek amacıyla ilimizin yerel sanatçılarından Gönül Kaya bağlamada Onur Kahraman eşliğinde izleyicilere türkü ziyafeti sundu.

         Yarışmaya Merkez Çarıklı köyünden Tayyibe Karaca, Dikilitaş Kasabası’ndan Meliha Çalta Yeşilburç Köyü’nden Nalan Kuzucu,Altunhisar Merkez’den Nuran Doygun, Bor Bahçeli Kasabası’ndan Filiz Soylu, Çiftlik Kitreli Kasabası’ndan Dilber Güneri ile Ulukışla Ovacık’tan Nebahat Şahin isimli yarışmacılar katıldı.Ev Ekonomisi, Gıdaların Çeşitli Yöntemlerle Muhafaza Edilmesi ve diğer tarımsal konularda 15 sorunun sorulduğu yarışmada 15 sorunun 13’ünü doğru cevaplandıran Bahçeli Kasabası yarışmacısı Filiz Soylu birinciliği elde ederek 12 Nisan’da Hatay’da yapılacak olan bölge finalinde ilimizi temsil etmeye hak kazandı. Yarışmada ikinciliği Ulukışla Ovacık Köyü’nden Nebahat Şahin, üçüncülüğü ise Çarıklı Köyü yarışmacısı ile altın sorularda kıyasıya bir çekişme içerisine giren Altunhisar Merkez’den Nuran Doygun elde etti.

       Yarışma sonunda 1.Cumhuriyet altını 2. yarım altın, 3. çeyrek altın ile ödüllendirildi. Ayrıca tüm yarışmacılara katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi. Yarışmacılara verilen ödüllere sponsor olan kuruluşlara ise İl Müdürü Nizamettin Bilhan tarafından Teşekkür Belgesi verildi.


Editör: TE Bilişim