Meslek edindirme kursları kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Çamardı ilçesine bağlı Bademdere kasabasında açılan Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursunu başarıyla bitiren 40 kursiyerden
 28’ i sertifikalarını törenle aldı.


 


Sertifika törenine Çamardı Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Hacı Yusuf Parlak, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Bayram Akkuş, Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ulusoy, Çamardı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Eke ile kursiyerler katıldı.


 


Kursun açılışında bir konuşma yapan İl Müdür Vekili Hacı Yusuf Parlak İl Müdürlüğü olarak Meslek Edindirme Kurslarına büyük önem verdiklerini kurs sonunda kursiyerlerin Kültür Mantarı Yetiştiriciliği konusunda tam bilgiye sahip olacaklarını ve kursiyer kadınların mantarcılıkla uğraşarak aile ekonomilerine önemli oranda katkı sağlayacaklarını söyledi.


 

Çamardı Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu ise yaptığı konuşmada mantarın bir çok yararının bulunduğunu ifade ederek Bademdere’de mantar üretilecek olmasının kendisini çok mutlu ettiğini ve kaymakamlık olarak mantar yetiştirmeyi düşünecek kadınlara her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

 

Tarımsal Altyapı Ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Bayram Akkuş tarafından 192 saat süreyle teorik ve pratik olarak verilen Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursunda 1 ton istiridye mantarı, 1 ton da kültür mantarı kompostu hazırlanarak ekimleri yapıldı. 25 gün kuluçkada kalan mantar torbaları 20 gün süreyle yetiştirme odasına alınarak çıkışları sağlandı. Kültür mantarında özellikle çok iyi verim alındı. (220 kg.)

 

Sertifikalarını alan kursiyerler mantar yetiştiriciliğini devam ettirmek istediklerini ifade ederek bu konuda Kaymakamlığın kendilerine destek vermesini talep ettiler.

Bademdere de Kültür Mantarı Kursu Açıldı - Haberimiz için TIKLAYIN









Editör: TE Bilişim