Başkan Babaoğlu, TV’lerde KOP İdaresi’ni anlattı

 

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, ulusal televizyonlarda KOP İdaresi ve KOP Bölgesi’ni anlattı. Skytürk360, Ülke TV ve AHaber’e konuk olan Başkan Babaoğlu, kamuoyunda bir sulama projesi olarak algılanan Konya Ovası Projesi hakkında bilgi verdi.

 

Skytürk360 TV’de Uyanış Tuğtaş Bayar’ın sunduğu Business Ekonomi programına konuk olan KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, ilerleyen sürecin başarılı olması halinde terörün finansmanına ayrılan paranın yatırıma kayarak kalkınmayı hızlandıracağını ifade etti.

 

Ülke TV’de Merve Kondak Astekin’in sunduğu “Ülke’de Bu Sabah” programına katılan KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, kamuoyunda bir sulama projesi olarak algılanan Konya Ovası Projesi hakkında bilgi verdi. Bölge’de bir kalkınma hamlesi olarak kurulan KOP İdaresi’nin diğer sektörlerle birlikte düşünülmesi gerektiğini belirten Başkan Babaoğlu, “Konya, Karaman, Aksaray, Niğde’den oluşan KOP Bölgesi, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg’un toplam alanına eşit bir bölgedir. Bölgemizin cazibe merkezi haline getirilmesiyle Türkiye nüfusu kadar insana ev sahipliği yapabilecek bir kapasiteye sahiptir. Bu amaçla ilgili kurumla işbirliği içinde bir eylem planı taslağı çıkardık ve Kalkınma Bakanlığı’na sunduk, bu yıl içinde eylem planı açıklanacak” dedi.

 

“KOP, mega bir projedir”

AHaber televizyonunda Meltem Acet’in sunduğu “İş'in Sırrı” programına da katılan Başkan Babaoğlu, KOP’un GAP’tan sonra mega bir proje olduğunu belirterek şunları söyledi:

 

“KOP İdaresi’nin kurulması ile beraber yeni bir sürece giren bölgemizde alt yapı çalışmaları, arazi toplulaştırılması ile sulanmayacak alan kalmayacaktır. Ulaştırma alt yapısını en yüksek seviyeye getirdiğimizde Doğu ile Batı arasında bir köprü durumuna gelecek olan KOP Bölgesi Türkiye’nin birleşme noktası olacaktır. Özetle, tarımda su tasarrufu yapan, çevresi demiryollarıyla donatılmış denizlere kolay ulaşan ve tüm Türkiye’nin dağıtım bağlantılarını temin eden kendi enerjisini üreten ve bu sinerjisiyle imalat sanayinde eğitimde, sağlıkta, turizmde Türkiye’ye ve dünyaya verilecek çok şeyleri olan bir bölgeyiz. Bu amaçla çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.”

 

KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Fransız Sokağı'nda her Çarşamba birçok ünlü sanatçı, yazar ve aydın kişinin katıldığı 'Çarşamba Buluşmaları' programında da konuştu. Yönetmen ve Yapımcı Mehmet Taşdiken'in kuruculuğunu yaptığı ve 19 yıldır devam eden Çarşamba Buluşmaları’nda konuşan Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, kültür, sanat ve edebiyat çevresine KOP İdaresi’ni anlattı.

 

“Yatırımcıları KOP Bölgesi’ne bekliyoruz”

Son olarak Doğuş Holding yöneticileri ile bir araya gelen KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Babaoğlu, bölgeye yapılacak olan yatırımları değerlendirdi. Doğuş Holding’in Türkiye ve KOP Bölgesi için önemli yatırımları olduğunu belirten Babaoğlu, “Türkiye’nin yeni cazibe merkezi olacak olan KOP Bölgesi’nde Doğuş Holding’in önemli yatırım planları var. Türkiye’de farklı alanlarda önemli yatırımları olan ve ekonomisinin lokomotifi Doğuş Holding’in KOP Bölgesi’ndeki yatırımları bölgemizi cazibe merkezi haline getirecektir. Bu amaçla başta Doğuş Grubu olmak üzere bütün yatırımcılara KOP İdaresi olarak destek olacağız.” diye konuştu.












 

Editör: TE Bilişim