Ulukışla İlçesine bağlı Ünlükaya köylülerinin yetiştirdiği tamamen doğal üzüm yaprakları köylü kadınlarının da geçim kaynağı oluyor. Sofraların vazgeçilmezi yaprak sarmasının, lezzetli üzüm yaprakları Niğde'nin Ulukışla İlçesine bağlı Ünlükaya köyünde yetişiyor.

Lezzetli çileği ve kirazlarından sonra üzüm yaprakları ile de son yıllarda kendinden söz ettirmeye başlayan Ünlükaya köyünün üzüm yaprakları ise Niğdeli kadınlarında vazgeçilmezi haline geldi.

Her yıl Haziran ayının ilk haftalarında başlayan ve sadece bir aylık bir süreyi kapsayan zaman diliminde en taze ve lezzetlilerinin yetiştiği üzüm yaprakları için Niğde Merkez Efendibey Mahallesinde yaprak pazarı kuruyorlar.

Niğde Merkez Efendibey Mahallesi Amas Durağının olduğu bölgeye kurulan yaprak pazarına köylü kadınlarının güneş doğmadan tek tek elle topladıkları üzüm yaprakları sabahın erken saatinde yaprak pazarına getiriliyor.

Lezzetli üzüm yapraklarını yine pazara erken gelenler alabiliyor, geç kalanlar ise yapraklar tükendiği için bir sonraki haftayı beklemek zorunda kalıyor. Niğdeli hanımların vazgeçilmezi üzüm yaprakları ise köylü kadınlarının da geçim kaynağı haline gelme yolunda hızla yerini alıyor.
 
Editör: TE Bilişim