Niğde Belediyesinin başlattığı proje kapsamında hayırseverler tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere bağışlanan ekmek sayısı 1 yıl içinde 47 bini geçti.

 

Niğde Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl "Ekmeğini benimle paylaşır mısın?" sloganıyla başlattığı ''Askıda Ekmek'' uygulaması hedefine ulaştı. Hayırseverleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturan sistemde bağışlanan ekmek sayısı bir yılda 47 bini geçti.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce geçen yıl ocak ayında NİĞKART Projesi kapsamında ihtiyaç bulunan marketlere ''Askıda Ekmek'' uygulaması için ekranlı sistem yerleştirildi. İlk etapta 4 noktada hizmet vermeye başlayan sistem bir yıl içinde 10 noktaya çıktı. Kent Bilgi Sistemi'nde yer alan sosyal doku analizi verilerine göre Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından verilen kartlarla ''Askıda Ekmek'' uygulamasına dahil olan marketlere giden ihtiyaç sahibi vatandaşlar, burada hayırseverler tarafından bağışlanan ekmekleri günlük olarak alabiliyor.  

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'ye hakim 10 ayrı noktadaki marketlere yerleştirilen ekranlı sisteme yapılan ekmek bağışı sayısının bir yıl içinde beklentinin üzerine çıktığını belirtti. Başkan Akdoğan, "Öncelikle Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün başlattığı projeye destek olan marketlere ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorum. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz, sosyal belediyecilik alanında önemli hizmetlere imza atıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız tek tek belirlenerek, hangi alanda ihtiyaçları varsa ona göre belediyemiz tarafından çeşitli yardımlar yapılıyor. Yakacaktan gıdaya, giyecekten maddi ve ayni yardımlara kadar belediyemizin imkanları ve yasal çerçeve içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Askıda ekmek uygulamasını da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla, hayırsever vatandaşlarımızı buluşturan bir uygulama açısından önemli buluyoruz" dedi.

 

Editör: TE Bilişim