Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilimiz Kasaba ve Köylerinde Arazi toplulaştırma çalışmaları yürütülmekte.


Toplulaştırma çalışmalarında gelinen noktalar ile ilgili ve toplulaştırma çalışmalarının ne aşamada olduğuna dair İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Niğde İlimizde toplam 5 proje ile 28 yerleşim biriminde Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri çalışmaları yürütülmektedir.


                 Bu projelerden Niğde Misli Ovası II. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri projesi kapsamında yer alan Hacıabdullah Kasabası ve Pınarcık Köyünde tarla içi taş toplama çalışmaları ve tarla içi yol yapımı çalışmaları devam etmekte olup, yaklaşık 40 km. ham yol açılmıştır.



         Niğde Misli Ovası I. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri projesi kapsamındaki Konaklı Kasabasında tarla içi yol çalışmaları devam etmekte olup yaklaşık 200 km. ham yol açılmıştır.



                Niğde Misli Ovası III. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri projesi kapsamındaki Aşlama Köyü ve Dikilitaş Kasabasında tarla içi yol çalışması devam etmekte olup şu ana kadar yaklaşık 40 km. ham yol açılmıştır.

                Niğde İli Bor İlçesi Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri projesi ideal blok planları tamamlanmış ve tarla içi yol çalışmaları başlamış olup yaklaşık 50 km ham yol açılmıştır.



             Niğde Merkez Köyler Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri projesinde ideal blok plan çalışması tamamlanmıştır.

      Ayrıca Niğde deki  tarım işletmelerinin yapısı küçük, parçalı ve dağınık araziler şeklindedir. Bu arazi toplulaştırma çalışmaları neticesinde küçük, parçalı ve dağınık olarak çiftçilerimiz tarafından farklı mevkiilerde ki parselleri eş değer özellikte ve bir yerde toplanmak suretiyle orta ve büyük ölçekli işletmeler oluşturulacak ve çiftçilerin üretim maliyetlerinde ciddi düşüşler olacaktır. Üretim maliyetlerinin düşmesi ile birlikte çiftçilerimizin kar marjları da o oranda artacaktır" dedi.             






Editör: TE Bilişim