Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde düzenlenen, “Ar-Ge İnovasyon & Girişimcilik Destekleri Tanıtım Etkinliği” başarıyla tamamlandı.

Niğde Teknopark Toplantı Salonunda 13 Aralık’ta düzenlenen etkinlikte, KOSGEB Ar-Ge, İnovasyon ve Girişimcilik (Yeni) destekleri konusunda, KOSGEB İl Müdürü Niyazi Gücenmez tarafından ayrıntılı bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumunda; KOSGEB’in yeni açıkladığı ve 2019 Yılı itibariyle başlayacak olan yeni girişimcilik desteklerini anlatan Niyazi Gücenmez, Ar-Ge ve İnovasyon proje başvuru koşulları, destek oranları ve süreçleri konusunda da katılımcılara bilgilendirmeler yaptı.

Soru-cevap kısmı ile devam eden Toplantıda ayrıca, akademisyenlerin KOSGEB Ar-Ge projesi ile Teknoparkta nasıl yer alabilecekleri ve hangi ilave desteklerden/muafiyetlerden yararlanabilecekleri hakkında bilgiler verildi.

Etkinliğe, KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Öner Yusuf Toraman, Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmut Alkan, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, Niğde Yatırım Destek Ofisi Sorumlusu Davut Yeşil, NESOB Proje Birimi yetkilileri, üniversitemizde girişimcilik dersi veren akademisyenler, Teknoparkta firma kurma potansiyeli olan girişimciler ile araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.


 
 
Editör: TE Bilişim