2 Şubat 2018 tarihinde yapımına başlanan ve 2020 yılında hizmete girmesi planlanan Ankara-Niğde Otoyolu inşasının 3. Kesimde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Yılmaz Şimşek, yüklenici firma yetkililerinden yol yapım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 İnceleme esnasında Vali Şimşek, Ankara, Aksaray, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde’nin sınırları içerisinde yer alan Ankara-Niğde Otoyolunun Türkiye'nin güney sınır kapılarına uzanan otoyol ağının son halkası konumunda olduğunu belirtti.

Toplam uzunluğunun yaklaşık 330,25 kilometre olması öngörülen Ankara-Niğde Otoyolunun 2020 yılında hizmete girmesinin planlandığını belirten Vali Yılmaz Şimşek, “otoyolun 25 kilometrelik bölümü ilimiz sınırlarından geçmektedir. Ümit ediyorum ki; Gölbaşı’ndan başlayıp, Niğde Gölcük kavşağında sona erecek otoyol tamamlandığında Ankara- Niğde arasında mesafe kısalacak, yolda geçirdiğimiz vakit bize kalacak daha önemlisi ise vatandaşlarımız bu sayede daha huzurlu ve güvenli bir yolculuk yapmış olacaklar” dedi.

Otoyolun tamamlanmasıyla birlikte ilimiz dâhil olmak üzere bölgeye olan ilginin, bölgenin bilinirliğinin ve turizm potansiyelinin de zamanla artacağına vurgu yapan Vali Şimşek, Önümüzdeki yıllarda artan sanayi ve ticari faaliyetlere bağlı olarak otoyol, ilimiz ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır. Bugün burada bir örneğine şahit olduğumuz üzere Memnuniyetle ifade etmek isterim ki ülkemizin büyük projeleri hız kesmeden devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
 
 
Editör: TE Bilişim