Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ Başkanlığı’nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 1. Olağan Genel Toplantısı’na 13 bölge müdürü katıldı. 2013 yılında Niğde için yapılan yatırımların ve bu konudaki çalışmaların değerlendirildiği ve 2014 hedeflerinin açıklandığı toplantıda sosyo-ekonomik sorun ve ihtiyaçlar görüşülerek bu ihtiyaçların giderilmesi için gerekli olan çözüm yolları aranarak çeşitli öneriler sunuldu.    

 
 

Niğde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen toplantıda sunum yapan TCDD 2. Bölge Müdürü Şehabeddin GEDİKLİ, 2013 yılında programa alınan “Niğde Andaval Yük Merkez Projesi” hakkında bilgi verdi. Konuşmasının devamında proje ile ana üretim merkezi Niğde ve çevresinde bulunan kalsit ve mozaik sektöründeki potansiyel yükün demiryolu ile taşıma, yükleme ve boşaltma işlemlerinin geniş bir sahada en ekonomik şekilde gerçekleştirileceğini söyledi. Ayrıca bu projenin Nevşehir ekonomisinde büyük bir payı olan bims sektörünün ticari hacminin genişlemesi açısından da önemli olduğunu belirtti. Niğde Andaval Yük Merkez Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi adına acele kamulaştırma onayı için bakanlığa teklifin sunulduğunu ifade eden GEDİKLİ, kamulaştırma onayının ardından çalışmaların hızlı bir şekilde başlayacağını sözlerine ekledi.


Niğde için demiryolu ulaşımının önemine değinen GEDİKLİ, halka daha iyi hizmet sunmak amacıyla 2013 yılında Niğde Gar Binası’nın tadilatının tamamlandığını, Bor Gar Binası tadilatının da 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilerek halkın hizmetine sunulacağını söyledi.


 

Editör: TE Bilişim