Son yıllarda çeşitli illerde yapılan Anadolu'nun Renkleri Yöresel Ürünler Pazarları 27 Mayısta Niğde Kent Meydanında da kuruluyor.

 

Yerel ve yöresel ürünlerin tüketilmesine ve talep oluşturulmasına ciddi katkılar sağlanması hedeflenen yöresel ürünler pazarı Niğde Belediyesi katkılarıyla, Kırsalder desteğiyle, Ziraat Ajansı organizasyonu ile kent meydanında kurulacak.

 

Yöresel Ürünler Pazarı 27 Mayıs - 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında 13.00 ile 22.00 saatleri arasında Belediye önü kent meydanında açık olacak. Girişin ücretsiz olacağı yöresel ürünler pazarına tüm halk davet edildi.

 

Niğde kent meydanında gerçekleştirilecek organizasyon ile 60 ilden, 80 stant ve 1500 farklı yerel ve yöresel ürün içeren kültür mirası denilebilecek ürünler Niğdelilerin tanıtımına ve tüketimine sunulacak. Bununla birlikte farklı illerden gelen; iş adamı, esnaf ve üreticiler ile bölgenin mevcut dinamiği olan esnaf ve işadamları ile ticari işbirliği imkanı oluşturulmaya çalışılacak.

 

Anadolu'nun Renkleri Yöresel Ürünler Pazarının Niğde Belediyesinin katkılarıyla Niğde'de kurulmasını organize eden Ziraat Ajansından yapılan açıklamada; "Ülkemizin çeşitli illerinde “Anadolu'nun Renkleri Yöresel Ürünler Pazarı” organizasyonları yapmaktayız. Bu organizasyonlar ile hem yöresel ürünlerin tanıtımı, hem de satışları yapılmaktadır. Bu organizasyonları gerçekleştirmiş olduğumuz illerde, yerel ve yöresel ürünlere dikkat çekilmekte, tüketicilerin bu ürünlere yönelmesine katkıda bulunulmaktadır. Yerli ürünlerimizin daha çok üretilmesine, bu alanda çalışan kırsal kesimdeki üreticilerimiz ile küçük esnafların gelir düzeylerinin arttırılmasına vesile olmaktadır" denildi.

 

Editör: TE Bilişim