İlimiz Altunhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü ve Ahiler Kalkınma Ajansınca Desteklenen Organik Biber Yetiştiriciliği projesine katılan üreticilere sertifika töreni düzenlendi.


Çiftçilere verilen ilk ve tek teknik destek projesi olan Organik Biber Yetiştiriciliği projemize katılan 50 üreticimize, Altunhisar Belediyesi Kültür evinde yapılan mütevazi bir törenle  sertifikaları verildi.

Törene Altunhisar Kaymakam  Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin Bilhan, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Ahiler Kalkınma Ajansı temsilcisi Ahmet Pişkin ve Mehmet Okur, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, Organik Tarım Birim Başkanı Sevinç Ateş, yüklenici firma temsilcisi Gülper Atagündüz, teknik personel ve üreticiler katıldı. 

Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş,bu projenin Altunhisar ilçesi için bir fırsat olduğunu ve çiftçilerinde bu konuya gereken önemi gösterdikleri için duyduğu memnuniyetini belirterek, üreticilerimizin eğitim süresince gösterdikleri başarıyı, uygulama aşamasında da göstereceklerine inandığını belirtti ve projenin hazırlama ve uygulama aşamalarında emeği geçenleri kutladı.

 Niğde il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü  Nizamettin Bilhan ise, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın çiftçilerimize yönelik birçok destekleme çalışması olduğunu ancak Kalkınma Ajanslarının bu tarz desteklerinden faydalanmanın da sevindirici olduğunu,  Altunhisar’daki tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmelerden duyduğu memnuniyetini belirterek projeye katılan üreticilere teknik tavsiyelerde bulundu. 

Tören sonrası yapılan kısa değerlendirme toplantısında, çiftçiler,  Ahiler Kalkınma Ajansı yetkilileri, yüklenici firma, eğitmenimiz ve Altunhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekibimizce  projenin amacına uygun ve yararlı bir proje olduğu konusunda ortak karara varıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim