Belediye İş Sendikası ile Altunhisar Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı
Belediye İş Sendikası ile Altunhisar Belediyesi arasında 17 işçiyi kapsayan Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Yapılan toplu iş sözleşmesi Belediye tarihinde ilk olma özelliğini taşıyor. Belediye Başkanı Erdal Sarı ile Belediye-iş sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak tarafından imzalanan Toplu iş sözleşmesine göre Altunhisar Belediyesinde çalışan işçilerin yevmiyeleri 26.55 TL’den 33.48 TL’ ye yükselirken maaşları da 940,00 TL’den 1.160,00 TL’ye yükseldi. Ayrıca Belediye çalışanları ilk defa yapılan sözleşme ile Doğum, Ölüm, Bayram yardımı gibi sosyal haklara da kavuştu.
Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı ’’Belediye çalışanlarımız ile huzurlu bir ortam içerisinde çalışma yapıyoruz işçi arkadaşlarımızın sendikalı olması ile daha önce vermek istediğimiz sosyal hakları da yasal çerçeve içerisine almış olduk. Sendikamız ile yaptığımız sözleşmenin yansımalarının Altunhisar halkına daha iyi hizmet olarak geri döneceğini söyleyebilirim. Bu Sözleşmenin çalışanlarımıza, Belediyemize ve Altunhisar halkına hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.
Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak yapılan Toplu iş Sözleşmesinden dolayı Belediye Başkanına teşekkür etti.
Özkaymak ‘’yapılan toplu iş sözleşmesi ile arkadaşlarımız daha çok sosyal haklara ve iş güvencesine sahip oldular. Bu sözleşme Belediyemizin tarihinde ilk sözleşme oldu. 2011 yılında verilen zamları göz önünde tuttuğumuzda Altunhisar Belediyesinde çalışan işçi arkadaşlarımıza yüzde 25 ‘e yakın oranda zam yapıldı, tabi bunun yanında bir çokta sosyal haklara kavuştular. Sözleşmemiz 01.05.2011 tarihinden itibaren geçerli olacak. Bu aradaki farkları da yine işçi arkadaşlarımıza ödenecek’ dedi. Yapılan imza töreninde Sendika İşyeri temsilcisi Osman Kelekçi’de hazır bulundu.
 
Editör: TE Bilişim