Altunhisar Belediyesinin tarihinde ilk defa yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerine başlandı
Altunhisar Belediyesi ile Belediye İş sendikası arasında yapılacak olan Belediye işçilerini kapsayacak Toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlandı. Belediye Başkanı Erdal Sarı ile Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak’ın katılımlarıyla yapılan görüşmelerin en kısa sürede tamamlanması planlanıyor.
Toplu iş Sözleşmesi ve sendikalaşmanın çalışanlar için önemli bir hak olduğunu belirten Belediye Başkanı Erdal Sarı ‘Sendika başkanımızla Belediyemizin imkânları doğrultusunda iyi bir sözleşme yapacağımıza inanıyorum. Şimdiden görüşmelerimizin hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.
Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak’da Sendikalaşmanın önündeki bütün engellerin kalkması gerektiğini, artık bunun medeni bir dünyada kaçınılmaz olduğunu, sivil toplum kuruluşlarının gittikçe önem arz ettiği günümüzde işçilerinde kendi haklarını savunacak bir kuruluşunun olmasının en temek haklardan olduğunu söyledi.
 ‘Örgütlü güç en büyük güçtür’ sloganı ile yola çıktıklarını belirten Özkaymak ‘Altunhisar Belediyemiz tarihi en eski olan belediyelerimizden, ama şimdiye kadar bir türlü sendika girememiş bu belediyemize.. bence büyük bir başarıdır bugün burada bizim toplu sözleşme görüşmelerine başlamamız. Sendikacı kapıdan kovulsa pencereden girmesi lazım.. Çünkü kendisi için değil başkası için giriyor o kapıdan.. Belediye Başkanlarımız Sendikadan çekinmemesi gerekir. Göreve geldiğimizden beri sendikasız Belediyelerimizi hep sendikalı yaptık. Sendika demek iş güvencesi demek.. Sendika demek insan hakkı demek.. Sendika demek kayıt dışı ekonomiyi kontrol altına almak demek.
Bu duygularla ilk toplu sözleşme görüşmelerimizin Belediyemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyor, Belediye Başkanımıza ve Altunhisar belediyemizde en az bizim kadar örgütlenmemizde emeği olan Niğde Milletvekili adayı Sayın Erdoğan Özegen’e arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum’ dedi. 


Editör: TE Bilişim