Niğde İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen 2014 yılında hayata geçirilen “Alternatif Tarım Ürünleri Projeleri’’ kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından % 50 hibe destekli olarak Yem Bitkisi Geliştirme Projesi hazırlanmış olup, proje dâhilinde İlimiz merkez ve İlçe Köy ve Kasabalarında yonca ve slajlık mısır tohumu dağıtımı yapıldı.

Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Proje ile Niğde tarımının gelişmesi için gerekli olan, pazar sorunu olmayan ve satışı kolay olan, İlimizin ve Ülkemizin çokça ihtiyacı bulunan, yurt dışından satın almak zorunda kaldığımız bu ürünleri yaklaşık 1000 çiftçi ailesi ekti.

“Yem Bitkisi Geliştirme Projesi”nin uygulanması ile 2015 yılı içerisinde 5.000 dekar alanda yonca ve 15.000 dekar alanda slajlık mısır ekimi gerçekleştirildi. Ayrıca 2014 yılında Yem Bitkisi Geliştirme Projesi kapsamında 8.400 dekar yonca, 5.000 dekar Slajlık Mısır ve 200 dekar alanda macar fiği tohumu dağıtıldı.

Bu proje ile tarımın yanı sıra hayvancılık üretiminde de girdi masrafları en aza indirilerek, kaliteli kaba yem üretimiyle hayvancılığın en verimli şekilde yapılması amaçlanmış, yaklaşık 50 milyon TL tarımsal hasıla elde edilmiştir.

2014 ve 2015 yıllarında toplam 33.600 dekar alanda yem bitkilerinin ekimi ile İlimiz Tarım ve Hayvancılığının ve bu alandaki ekonominin gelişiminde büyük katkı sağlanmıştır” denildi.

Editör: TE Bilişim