Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban pazarlarının yoğunluğundan faydalanarak piyasaya sahte para sürmeye çalışan dolandırıcılara göz açtırılmaması gerektiğini belirten Niğde Esnaf ve sanatkarlar Odası birlik başkanı Alim Yeşil, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban satışlarının arttığı ve piyasanın hareketlendiği hayvan pazarlarında kalpazanlar ile dolandırıcılar yine iş başına geçebilir. Pandemiyi fırsat bilip denetim azlığı sebebiyle bu yıl daha çok bayram arifesinde bu yoğunluktan faydalanarak piyasaya sahte para sürmeye çalışan dolandırıcılara fırsat verilmemeli. Pazarcı esnafımız ve vatandaşlarımız özellikle kurbanlık alışverişinde sahte paraya karşı çok dikkatli olmalı. Denetimler zaman kaybedilmeden sıklaştırılmalı” dedi.

Kurban pazarlarındaki sahte paraya karşı vatandaşlara uyarıda bulunan NESOB Başkanı Alim Yeşil, “Kalabalığın arttığı ve bayram yoğunluğunun yaşandığı pazarlarda sahte para ve altınlar piyasaya çok çabuk yayılıyor. Bir yıl boyunca köyünde, çiftliğinde büyük emekler sarf ederek hayvanını besleyip pazara getiren üreticinin emeğinin boşa gitmemesi için pazar yerlerindeki denetimler artırılmalı. Bayram arifesinde kalabalık satış noktalarında zabıta ve polis ekipleri tarafından yapılan sahte para denetimleri sıklaştırılmalı. Pazarcıların kendilerine has usullerle ve eskiden kalma yöntemlerle sahte parayı ayırt etmeleri yeterli değil. Sahte paranın nasıl tespit edileceği yurt genelindeki pazarlarda hem vatandaşlara hem de satıcılara uygulamalı olarak gösterilmeli. Kurban satıcıları sahte paraya karşı Emniyet güçleri tarafından bilgilendirilerek bilinçlendirilmeli” diye konuştu.

Kurbanda koyun 15 bin TL’yi bulur Kurbanda koyun 15 bin TL’yi bulur

Dolandırıcıların ekmeğine yağ sürülmemesi için herkesin sahte para konusunda bilinçlenmesinin şart olduğunu belirten Yeşil, “Hayvan pazarlarının yanı sıra gıda ve giyim pazarlarındaki esnafımız da bayram yoğunluğunda sahte para ve altına karşı dikkatli olmalı. Pazar yerlerindeki zabıta ve güvenlik güçleri şüpheli hareketlerde bulunanları tespit ederek denetlemeli. Herkes sahte para ve altın konusunda bilinçlenmeli ki dolandırıcıların ekmeğine yağ sürülmesin” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim