Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil, Hükümetin vergi ve prim borcu yapılandırması çalışmalarının büyük önem arz ettiğini belirterek, yapılandırmanın geniş kapsamlı olmasını ve sicil affını da içerisine alması gerektiğini belirtti.

Hükümetin vergi ve prim borcu yapılandırması çalışmalarının büyük önem arz ettiğini, konunun Hükümetimiz tarafından gündeme alınmış olması bizleri umutlandırdı diyen NESOB Başkanı Yeşil; “ Kısa bir süre içerisinde sonuçlanmasını bekliyoruz.  Bu Pandemi sürecinde esnaflarımız esnaflık tarihinin en zor yılını geçiriyor. Bu noktada esnaf yapılandırma noktasında borçların yapılandırmasına çok ihtiyaçları var. Bu yapılandırma belli bir noktaya değil, geniş çapta olması gerekmektedir. Örneğin vergisinden, SGK’sından ve sicil affına kadar olması gerekmektedir. Bu açıdan yapılandırma esnaflarımızı rahatlatacaktır.  Yapılandırmanın da biran önce çıkması gerekir. Çünkü esnaflarımız çok zor durumda, özellikle okulların ve üniversitelerin açılmaması esnaflarımızı çok sıkıntıya soktu. Pandemi döneminde vatandaşların sokaklara, caddelere çıkmaması nedeniyle birçok esnafımız çoğu zaman siftah dahi yapamadan iş yerini kapatarak evine gitti” dedi.

2020 yılında esnafların iş yapamadığını ve zor günlerden geçtiklerini ifade eden Yeşil; “2020 yılında esnaflarımız çok iş yaptığı Ramazan bayramında istedikleri satışı yapamadılar, koronavirüs nedeniyle. Bu noktada belli başlı esnaflarımız çok zarar gördü, bu yapılandırma çıkarsa o esnaflarımız az da olsa rahatlayacaklardır. Yapılandırma sürecinin tez zamanda Meclisten geçmesi temenni ediyoruz. Yapılandırma geniş kapsamlı yapılıp bütün esnaf gurubunu içerisine alıp niteliklerini oluşturacak bir yapılandırmayla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızdan da hayırlı haberler vermesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bununda yapılacağı ile ilgili duyumlarımız var, bu çalışmaların özellikle geniş çaplı yapılması istiyoruz ve uygulanmasını istiyoruz. Bilindiği üzere geçmiş dönemlerde sicil affı noktasında yapılandırmalar yapıldı ama maalesef bankalar bu yapılandırmayı uygulamadılar. Bunun uygulanması kapsamında bir yapılandırma olmasını beklediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim