İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde ziyaretinde sıkıntılarına kulak verdiği Eski Sanayi esnafının taleplerini ve durumlarını ziyaretin ardından TBMM'deki Grup toplantısında dile getirdi. Eski Sanayi esnafının mevcut yerlerinden çok daha uzağa taşınması konusuna değinen Akşener, “Niğde’de ki sanayi esnafı işyerlerine biçilen değerin ve sunulan şartlardan memnun değil” dedi ve Milletvekillerinin konuyu enine boyuna araştırmaya başladığını söyledi.

Vekil Cevahir Uzkurt 2. Teknopark müjdesini verdi. Vekil Cevahir Uzkurt 2. Teknopark müjdesini verdi.


AKŞENER, PROGRAMDA OLMAMASINA RAĞMEN ÇAĞRIYA KAYITSIZ KALMADI
Program dahilinde olmamasına rağmen, sanayi esnaflarının çağrısına kayıtsız kalmayan İyi Parti Genel Başkanı Akşener, eski sanayi esnafına giderek, sorunlarına, taleplerine ve çözüm bekleyen konularına kulak vermiş, konunun Grup toplantısında anlatılacağını milletvekillerinin ise bu konuda acil bir çalışma başlatacaklarının sözünü vermişti.


SANAYİ ESNAFINI DİNLEDİ
Akşener Niğde’de verdiği sözü tuttu ve Parti grup toplantısında yeniden gündeme getirdi. Akşener konu ile ilgili olarak kürsüden şu sözlere yer verdi: “Niğde’de oto sanayisine çağırdılar, 84 yaşındaki Naci amcamız anlatı. Etrafta da birçok esnaf kardeşimiz var.  Dedi ki; ‘Bizler zor durumdayız” neden diye sorduğumuzda ise, Niğde Belediyesi o bölge esnafını dükkânlarını başka yere taşıma kararı almış.

 KUPON ARAZİ KONUSU!
Esnaf diyor ki; ‘Bizim dükkanlarının bulunduğu yer Kupon Arazi. Bize buran gitmemiz durumunda verilen bir rakam var. Yalnız gittiğimiz dükkânların içinin birçok eksiğini bizim yaptırmamız gerekiyor ve üste para vermemiz gerekiyor” diyorlar.


MİLLETVEKİLLERİMİZ KONUYU ARAŞTIRIYOR
Yahu böyle bir vicdansızlık olabilir mi? Bu nedir biliyor musunuz? Vatan toprağını kupon arazi gören zihniyetin oto sanayisinde evini geçindirmeye çalışan insanların ne yapacağına hiç bakmadan, oradaki o kupon araziyi değerlendirme mantığıdır. Böyle bir yönetim anlayışı böyle bir zihniyet olamaz. Esnaf orada bizlere, buradan taşınmalarını ve üstüne para yatırmalarının istediğini söyledi. Notlarımızı alıyoruz. Çözümleri için alışıyoruz. Milletvekillerimiz konuyu araştırıyor” dedi.


Konuşmasının devamında ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen İYİ Parti Lideri Akşener; “Sayın Erdoğan, Allah'ın izni ile ilk sandıkta seni gönderip hepsi ile biz ilgileneceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim