Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan Aksaray ilini ziyaret etti. 

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı  Ahmet Arslan ; "...bölgesel taşımacılık kapsamında Aksaray’ın da aktif bir havalimanına kavuşması ve bölgesel taşımacılığa hizmet edebilir hale gelmesi gerektiğini biliyoruz. Biz bütün bunları ortaya koyarken doğrusu geçmişte de Aksaray’da da, Niğde de havalimanı çalışması yapılmış. Biz bir alternatif olarak her iki ile ortak hizmet edecek bir bölgesel havalimanı olabilir mi diye bir başka alternatifte çalıştık. Ancak gördük ki bu alternatifin hem Aksaray’a hem Niğde’ye olan mesafesi bölgesel hava taşımacılığa uygun değil. O yüzden bölgesel hava taşımacılığına hizmet edecek bölgesel havalimanı çalışmasının uygun olmadığını, Aksaray’da da, Niğde’de de havalimanının münferit yapılması gerektiğine karar verdik. Bu kesindir. Ancak ülkenin havacılığını büyümesine bağlı olarak bölgesel havacılık gelişmesine bağlı olarak etap etap yapıyoruz. Şimdiden gün söylemek, yıl söylemek doğru olmaz. Aksaraylı'yı yanıltmış olmak olur. Ama şunu çok net bir şekilde söyleyelim. Bölgesel havaalanı değil, Aksaray’a ait bir havaalanı olacak” diye konuştu.

Havaalanlarının yapım ve işletiminden sorumlu bakan "Bu kesindir" diyor. 

Şimdi,  "Olsun Aksaray'a da Niğde'ye de havalanı yapılacakmış" diyebilirsiniz..

Hasandağı ismi verileceği bilinen Aksaray ve Niğde ortak havaalanı daha önce yeri belirlenmiş olan Bor ilçesi Organize Sanayi karşındaki 1995 yılında da temeli atılan yere düşünülüyordu. Her seçimde bu dillendirildi, hatta dönemin başbakanı bile Niğde meydanında dile getirdi. 1995 yılından bugüne Niğde havalanı konusunda sadece bir şey değişti. Oda Bor'daki havaalanı yapılacak yere "Ömer Halisdemir Havaalanı" tabelası takılması oldu. Başka bir gelişme olmadı. 

Eminin referandum sürecinde de Başbakan Niğde meydanından yine havaalanını dillendirecek... Aynen bir önceki başbakanın Havaalanı, Yüksek Hızlı Treni, Ankara Otobanını dillendirdiği gibi. 

Aksaray'a özel havalanı yapılacak olması demek, Niğde havaalanının atıl kalması veya dönemlik çalışması demektir. Aynen şuan Nevşehir havaalanının kapatılmış olması gibi. 

Ben iddia ediyorum... AKP döneminde asla Niğde'ye havaalanı yapılmayacak...  

Buna delil olarak da bu hükümet tarafından hazırlanmış  2023 kadar uygulanacak Turizm ve Kültür Strateji Belgesi. 2007 de hazırlanan bu belgede  Niğde için Havalanı projesi yok!... Oysa Aksaray için var!  O yüzden asla yapılmayacak diyorum... İnşallah yanılırım... 
 
Niğde'de bir şey daha yok...

Hükümetler tarafından hazırlanan kısa ve uzun vadeli planlar hazırlanırken Niğde'nin iktidar vekillerinin, STK'larının ve bürokrasinin  müdahelesi yok!.

Bunun örneğini bir kaç ay önce açıklanan Hayvancılık, Et, Süt alanında ülke genelinde uygulanan Kırsal Kalkınma Planında da Niğde yoktu... Üstelik bu konuda uyarmamıza rağmen. (Burada bakın)

Aksaray'a da bakan gelir... Niğde'ye de bakan gelir... 

Haber-Yorum: Selim GÖKEL
Editör: TE Bilişim