Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Solak ile beraberindeki teknik personellerce Perşembe Pazarında üreticilere ve tüketicilere Akdeniz Meyve Sineği ve Mücadelesi hakkında broşür dağıtıldı.

Pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden İl Müdürü Baş Akdeniz Meyve sineğinin zararlı hakkında nasıl mücadele edileceği ile ilgili bilgiler verdi.

Akdeniz Meyve Sineğinin ülke genelinde meyvecilik alanlarında önemli zararlara sebep olduğunu belirten İl Müdürü Baş; “Vuruklu (yumurtalı) meyvelerde dökülmeler meydana gelir ve meyvenin pazar değeri kalmaz. İlimizde Akdeniz Meyve Sineğinin yayılmasında en önemli faktörlerden birisi Adana, Mersin gibi illerden gelen Kayısı, Nektarin, Şeftali, Trabzon Hurması gibi vuruklu meyvelerden çıkan zararlının meyve bahçelerine yayılmasıdır. Bu nedenle zararlının yayılmasını önlemek için yerlere atılan vuruklu ve çürük meyvelerin toplanıp siyah poşetlere konularak ağzının sıkıca kapatılması gerekmektedir.” dedi.
 
Editör: TE Bilişim