Ak Parti Niğde Milletvekilleri  Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen ve İl Başkanı Mahmut Peşin, Niğde’de İŞKUR tarafından Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 700  kişinin istihdam edileceğini bildirdiler.

Programla birlikte birçok kuruma süreli işçi alımı yapılacağını ve işe yerleştirileceklerin başvuru sayısının belirlenen sayıdan fazla olması durumunda noter huzurunda yapılacak kura ile belirleneceğini aktarıldı.

Milletvekilleri ve İl Başkanı yaptıkları ortak açıklamada;  "TYP kapsamında ilimizde 700 kişi istihdam edilecek. Bu kapsamda çalışmak isteyenler 24 Nisan2018 tarihinden itibaren İşkur’a başvurabilir. Son başvuru tarihi 28 Nisan 2018.  Kurumlara başvurunun fazla olması halinde 7-8 Mayıs 2018 tarihlerinde Noter huzurunda kura çekimi yapılacak ve çalışmaya hak kazananlar 10 Mayıs 2018’de işbaşı yapacaklar. İstihdam edecek kurumlar; Niğde ve İlçe Belediyeleri, Osman Müdürlüğü, Müftülük, Valilik, Kaymakamlıklar, İl Özel İdaresi, Milli Parklar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Patates Araştırma, Adliye, Polis Okulu, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, Üniversite, Aile Sosyal Politikalar, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Göç İdaresi, Nüfus Müdürlüğü, SGK Müdürlüğü. İŞKUR, programla herhangi bir uzmanlık alanı olmayan, belirli bir eğitim almamış, kendi başlarına iş bulmaları zor olan işsiz grubunu bilinçli yönlendirmelerle istihdam edip gelir elde etmelerini sağlayarak önemli bir sosyal sorumluluk üstlenmektedir. İş imkanı bulamayanlara ve Niğde ekonomimize çok büyük katkısı olacak bu projeden dolayı başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım, ilgili bakanlıklar ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz’’ dediler.


 
Editör: TE Bilişim