31 Mart 2019 Yerel seçimleri için Ak Parti belirli ilerde belediye başkan adayı için temayül yoklaması gerçekleştirdi. Niğde’de dün sabah saatlerinde başlayan Niğde Belediyesi Başkan Adayı Temayül Yoklaması’na Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da katılım gösterdi. Saat 16.00’a kadar süren yoklamaya il ve ilçe teşkilatları belediye başkan aday adayları katılım gösterdi.

3 Ton Kağıt İsrafından Kaçınıldı
Ak Parti, belediye başkan adayları için temayül yaptığı ilerde oy kullanımı için kâğıt israfından kaçınarak, Temayül yoklamasını dijital ortamda gerçekleştirdi. İlk defa yapılan bu uygulamada 3 ton kâğıt israfından kaçınıldı. Basına kapalı bir şekilde gerçekleşen temayül yoklamasında Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, yoklama öncesinde bilgi aktardı. Akdoğan, “Öncelik başta Ömer Halisdemir olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak başlamak istiyorum. Ak Parti olarak tüm yerel seçimler öncesinde Temayül yoklaması gerçekleştiriyoruz. Ancak bu defa yaptığımız temayül yoklamasının bir farkı var. Parti delegelerimiz ilk defa dijital ortamda karar verdikleri aday adayları için oy kullanacaklar. Kullanılan bu oylar aynı anda genel merkezime düşecek. Biliyorsunuz daha önce yapılan temayül yoklamalarında bir takım sıkıntılar olabiliyor çeşitli spekülasyonlar oluşabiliyordu. Çok ciddi anlamda kâğıt israfı oluyordu bilgisayar ortamına uzak delegelerimiz biraz zorluk yaşayabilir ancak her zorlukta bir kolaylık vardır. Bu sistemle kullanılan tüm oyları Sayın Cumhurbaşkanımız anında görebilecek şekilde ayarlandı” dedi.

609 Delege Oy Kullandı
Akdoğan konuşmasının devamında Niğde Belediye Başkanlığı için 17 aday adayının temayül yoklamasında değerlendirildiğini belirterek, “İlçelerimizde 16 aday adayı ve beldelerimizde 76 aday adayı başvuruda bulundu. 609 delegemiz bugün kanaatleri yönünde oy kullanacaklar ve mevcut belediye başkanımız için ayrıca sorulmuş sorulara da bu sistem üzerinden yanıt verecekler. Yerel seçimler önemli ve Ak Parti olarak bu seçimlere önem veriyor belediyecilik Ak Parti’nin işidir diyoruz. Hizmet ve Sosyal Belediyeciliğin ardından şimdi de Gönül Belediyeciliği diyoruz. İnsan odaklı siyaset yapıyor Ak Parti, bu insan odaklı siyasetin temeli de gönül almaktan geçiyor. Makam ve mevki için Ak Parti siyaset yapmıyor, vatandaşımıza hizmet etmek için gönül almak için siyaset yapıyor” diyerek sözlerini tamamladı.
 
 
 
Editör: TE Bilişim