Niğde Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan, son zamanlarda artan fahiş yem fiyatlarına ve yem sanayicilerine ateş püskürdü. Zamlara gerekçe olarak yem hammadde fiyatlarındaki artışın bahane edilmemesi gerektiğini dile getiren Demirkoparan, bütün insanlığın bir biriyle yardımlaştığı bir dönemde, yem sanayicilerinin de fedakarlık yapması gerektiğini belirterek, “Yem sanayisinin büyüme rakamlarıyla övünüyorsunuz. Bırakın bu sene de büyümeyin” dedi.
 
Bu Zamları Nasıl Yapabiliyorsunuz
 
Niğde Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan, yem sanayicilerine seslenerek, “Tüm Dünya insanlığı birbiri için yardım ederken, ülkeler arası bile rakamlar gözetilmeksizin hiçbir ticari kaygı olmadan yardımlaşma sağlanırken sizler nasıl karlılığınızı düşünüp bu zamları yapabiliyorsunuz?” dedi. Demirkoparan’ın konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada dikkat çeken başlıklar şöyle: “Tüm Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ülkemizde de etkisini göstermektedir. Ülkemiz bu zor günlerle mücadele edip, herkesin büyük dayanışma sağladığı, toplumsal sorumluluk bilinciyle maddi manevi herkesin yardımlaştığı ve tek yürek olduğu bu günlerde; tarımsal üretimin devam etmesi, gıda üretim ve tedarik zincirinin devam etmesi ülkemiz ve insan sağlığı için önem taşımaktadır.
 
Tüm İnsanlık Birbirine Yardım Ediyor
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı “Milli Dayanışma Kampanyası” ile de herkes gücü ölçüsünde devletimizin yanında oldu diyen Niğde Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan,  “Milletimize yardımlar yaparken; maalesef TÜRK Yem Sanayicisi yine içinde bulunduğumuz bu zor günleri fırsata çevirip, yemde son zamanlarda zam üstüne zam yapılmaya başladı. Buradan yem sanayicilerine ve bu zamları uygulayan otoritelerine sesleniyorum. Tüm Dünya insanlığı birbiri için yardım ederken, ülkeler arası bile rakamlar gözetilmeksizin hiçbir ticari kaygı olmadan yardımlaşma sağlanırken sizler nasıl karlılığınızı düşünüp bu zamları yapabiliyorsunuz?
 
Hayvancılığa Ciddi Anlamda Zarar Veriliyor
 
Ülkemiz için elzem olan tarımsal üretimin devam etmesi, kesintiye uğramaması için elinizi taşın altına koyup üreticiye destek olacağınıza yem fiyatlarında yaptığınız bu zamlar inanılır gibi değildir ve bu zamlar hayvancılığın sürdürülebilirliğine ciddi anlamda zarar vermektedir.
 
Üreticiler Hayvanlarını Beslemek Zorunda
 
Bu üreticiler hayvanlarını beslemek zorunda, beslemek zorundaki ülkesine üretimde bulunsun, ülkemizin her yerine, marketlere ürünler gönderebilsin, insanlarımız ihtiyacı olan temel gıdalara ulaşabilsin ve tüketebilsin. Vatandaşlarımızın sağlıklı beslenebildiği ve gıda ürünlerine ulaşılabildiği sürece toplumumuzda sağlığından söz etmek mümkündür.
 
Türkiye’nin Üretimini Baltalıyorlar
 
Tez zamanda atlatalım, mücadele edelim, biz bize yetelim derken, yaptığınız zamlarla Ülkemin üretimini baltalıyorsunuz. Ben Niğde Süt Üreticileri Birliği Başkanı olarak ülkem şu zor günlerle mücadele ederken yem fiyatlarına zam uygulayan yem Sanayicisini ve bu duruma sessiz kalan yem sektörüne yön veren otoriteyi şiddetle kınıyorum. Bu zamların derhal iptal edilmesini üreticilerim ve Türk Milleti adına talep ediyorum.
 
Üretici Olmazsa Sizler Olmazsınız
 
Unutmayın üretici olmazsa sizlerde olmazsınız. Destek olun ki, Var olun… Aksi takdirde silsile halinde yok olmaya mahkûm oluruz. Kâr marjınızı düşünmek yerine, bugüne kadar yeterince kazandıklarınız ile ülkemiz üretimi için bir şeyler yapın. Üreticiye vade farksız taksitle yem verin mesela, üretici merttir bu zor günlerin ardından sizin yaptığınız fedakarlığı da unutmaz,  Ülkemizin ekonomisi ve üretim yapması sizin karlılığınızdan daha önemli.
 
Döviz Artışının Arkasına Saklanmayın
 
Yemin ham maddesinin döviz artışından etkilendiği bahanesine sığınmayın. Sakın bu açıklamayı yapmayın, çok övünerek dile getirdiğiniz yem sanayisi büyüme rakamlarınız, bırakın bu senede büyümesin.
 
Vakit Birlik Vakti
 
Birazcık sağduyu, birazcık Milliyetçi duygularla hareket edin yem sanayicileri. Bırakın üretelim, önümüze engel çıkarmayın, bırakın zam yapmayı, bırakın yüksek kar marjlarınızı… Hiç mi Vatan Millet sorumluluğunuz yok. Vakit Birlik Vakti, Vakit Üretme Vakti, Vakit Milli Dayanışma Vakti…” dedi

Editör: TE Bilişim