Ahiler Kalkınma Ajansı Bor Çalıştay’ ı Toplantısı Bor'da gerçekleştirildi. 

Toplantıya,  Bor Kaymakamı Kemalettin SAKİN, Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, İl Genel Meclis Üyesi Tevfik AVANOĞLU, Ferhat KAVAKLIOĞLU,  Hüseyin KOÇAKLI,  Bahçeli Belediye Başkanı Zafer TOKGÖZ, Bor Ticaret Odası Başkanı Emrah ÇALAPKULU, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Latif TUĞRUL, Şoförler Odası Başkanı Durmuş CENGİZ, Bakkallar ve Bayiler Oda Başkanı Kadir YALÇIN, Bor Kahveciler Odası Başkanı Şaban ARIKAN, Devlet Hastanesi Baş Hekimi Uz.Dr. Mustafa KAÇMAZ, Devlet Hastanesi Müdürü Rıza EKİNAY, Bor Karma OSB Yönetimi, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Hazım GÜDÜK, Bor Müftülü Vekili Vaiz Muhammed Yusuf YAŞAR, Verim Tohumculuk Sahibi Tuncay TURHAN, SAS Tarım, Özel Sektör Temsilcileri, Daire Müdürleri,vatandaşlar ve Basın Temsilcileri katılımda bulundu.
Ahiler Kalkınma Ajansının Bor İlçesinde yaptığı Bor Çalıştayı Toplantısında davetlilere bilgi ve slayt gösterileri sunan ajans temsilcileri ile karşılıklı fikir alış verişi yapıldı.
Ahiler Kalkınma Ajansı Çalıştay’ında; tarım-hayvancılık, sanayi, çevre-altyapı-ulaşım ve sosyal - kültürel  ve turizm alt yapı ana başlıklarında ayrı konularında tartışmaya açıldı.
Toplantıda konuşmada bulunan Bor Kaymakamı Kemalettin SAKİN, "Ahiler Kalkınma Ajansının ilçemizde yapmış olduğu bu toplantı ilçemizin gelişmesi, kalkınması ve tanıtılması ve yeni iş sahalarını kurulmasına vesile olacağına inanıyorum. Bor’da yatırım yapacak olan İş adamları Bor ve bölgesinin Ahiler Kalkınma Ajansı vasıtasıyla avantajlarından öncelikle yararlanma durumunda olmaları gerekir. Yapılmakta olan çalışma ve gelişmeler memnun vericidir. Kaymakamlık olarak üzerimize düşen kolaylığı göstermeye devam ediyoruz" dedi.
Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT yaptığı konuşmasında ise, "İlçemizde bulunan Bor karma OSB Bölgesinde alt yapımız tamamen tamamlanmış durumdadır.İş adamları ve yatırımcılarımız için Bor’un fırsat avantajını iyi kullanmaları gerekiyor.Belediye olarak alt yapı ve uygulamalarında girişimcilere gereken kolaylıkları sağlamaya devam ediyoruz. Bor kenti son günlerde büyük gelişme ve cazibe merkezi olmaya devam ediyor.Dışarıdan yabancı firmalar buraya gelerek yatırımlarını gerçekleştirme hazırlığı içerisinde, talepleri olan arsa sorunları karşılanmaya devam ediliyor."dedi.
“Bor’a sahip çıkacak olan yine Bor’da yaşayanlardır.”
Başkan Erat konuşmasının devamında ; "Ahiler Kalkınma Ajansının çalışmaları İlimizde faydalı kazanımlara vesile olmuştur. Şimdi yapılması gereken bilgi platformunun sağlıklı şekilde oluşturulmuş olması ve Bor ve bölgesinin kaynak ve olanaklarının şartları iyi tespiti yapılarak, ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmaya yönelik çalışma ve araştırmaların yapılarak hayata kazandırılmasına hız verilmiş ve yapılmaya devam edilmekte olmak bizleri memnun etmektedir. Bilgi alt yapısının oluşturulması ve koordinasyonun sağlıklı biçimde yürütülmesinde özellikle, kollektif çalışma kültür oluşumu içerisinde geliştirilmesi büyük noksanlık gözükmektedir. İş adamları ve girişimcilerimiz kollektif çalışma faaliyetlerini geliştirerek ortak payda olan Bor’un sanayileşmesinin sağlanması gerektiğine inanıyoruz"diyerek konuşmasına devam etti.
Herkes taşın altına elini koymalı diyen Erat ; "Bor gerçek anlamda geçmişten gelen kültür birikimiyle bunu kısa zaman içerisinde eskiden olduğu gibi başaracağına inanıyorum. Sorun bir araya gelebilme sorunudur. Biz yöneticiler bunu başarmak için uğraşılarımıza hız verdik. Ümit ediyorum bu uğraşılarımız kısa zaman içerisinde başarılarla taçlanacaktır. Öncelikle Bor’da yaşayan ve Bor’luyum diyen herkesin taşın altına elini koyması zamanıdır. Ahiler Kalkınma Ajansının çalışmaları İlçemizde faydalı kazanımlara vesile olmaktadır. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Öncelikle halkımızı girişimcilik konusunda, projelerin uygulanabilir projelerini hazırlama konusunda bilgilendirme amaçlı toplantılar ve kursların ilçemizde derhal açılması gerekmektedir. Bilgi ve bilgiye ulaşmada halkımıza gereken desteğin artırılması için teknik bilgi donanımlı yol göstericilerin artırılması yönünde çalışmalara hız verilmesi gerekiyor. Belediye olarak teknik öğretici ekip yetişmesinde Ahiler Kalkınma Ajansının görevlendirdiği personellerle ücretsiz eğitim kurslarının açılmasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu en kısa zamanda yerine getirilmesi gerekmektedir.
Bor potansiyel gücünü artırmak üzere; günümüz şartlarına göre gelişmiş uygulamalarla nasıl yapılması gerekliliği yönünde ciddi eğitim politikalarıyla, eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi, iş gücünün değerlendirmesiyle mümkün olacaktır. Esen ters rüzgara mana vermek yerine, rüzgarın esme yönü ve gücünü iyi algılayıp, yönümüzü ona göre belirleyip faaliyetlerimize devam etmemiz gerekliliği düşüncesindeyim. Burada güzel bir şeyler tartışılmaya başlandığından olumlu sonuca yaklaşıldığının farkında olunması kaçınılmazdır. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum."dedi.
Çalıştay Toplantısında; Bor ve Bölgesinin ekonomik, sosyal, kültürel, turizm, hayvancılık ve tarımcılığın gelişmesi, kalkınması ile ilgili öncelikli sorunları ve gelecek hedefleri tartışıldı.





Editör: TE Bilişim