Ahiler Kalkınma Ajansı kuruluşundan bu yana yürütmekte olduğu Mali ve Teknik Destek Programlarına bir yenisini ekleyerek, Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başvuracak projeleri desteklemek amacıyla ilana çıktı.

“Bölgenin rekabet edebilirliğine katkıda bulunacak yatırım olanaklarının tespit edilmesine ve değerlendirilmesine yönelik araştırma ve faaliyetler”, “Bölgenin AR-GE, ileri teknoloji, yenilikçilik, girişimcilik ve kümelenme kapasitesini geliştirmeye yönelik iş geliştirme merkezleri, teknoparklar gibi kuruluşların ve bunların tesislerinin kurulması amacıyla yapılacak araştırma ve fizibilite çalışmaları”, “İklim değişikliği ile mücadele, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve çevreyi korumaya yönelik araştırma ve fizibilite çalışmaları” doğrudan faaliyet desteği programının önceliklerini oluşturacak.

 TR71 Bölgesi yani Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen kurumların başvurabileceği, önceliği uygulamaya yönelik aciliyet ve kritik önem arz eden projelerin desteklenmesi olarak hedeflenen ve toplam bütçesi 450.000 TL olan programın, asgari tutarı 22.000 TL , azami tutarı ise 60.000 TL olarak belirlendi. 

Söz konusu program hakkında detaylı bilgi, Başvuru Rehberi ve eklerinin tamamı www.ahika.org.tr internet sitesinden temin edilebilecek.

Ajans’ın Nevşehir’deki merkez binasına posta yoluyla veya elden yapılacak başvuruların son teslim tarihi 30/11/2012 saat 17:00 olarak belirlenirken, bu tarihten sonra Ajans’a ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

 

 

 

             Öte yandan, Ahiler Kalkınma Ajansı ilk kez gerçekleştireceği,  Doğrudan Faaliyet Desteği Programının tanıtımı amacıyla TR71 Bölgesi’ne bağlı 5 ilde potansiyel başvuru sahiplerine yönelik tanıtım toplantıları gerçekleştirecek…

 

  

İl

Tarih

Saat

Yer

Niğde

4 Haziran 2012

14:00

Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Anfi 1

Nevşehir

5 Haziran 2012

14:00

Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu                  

Kırıkkale

5 Haziran 2012

14:00

Kırıkkale Üniversitesi Cumhuriyet Salonu

Aksaray

6 Haziran 2012

14:00

Aksaray Üniversitesi Müh. Fakültesi Konferans Salonu

Kırşehir

7 Haziran 2012

14:00

Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. Konferans Salonu

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim