Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 30 Eylül 2013 Pazartesi günü yapıldı.
 
Toplantı öncesi Kırıkkale TÜPRAŞ Tesisleri’nde temaslarda bulunan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri, Üretim Müdürü Mehmet İlhan Zengin’den tesislerle ilgili bilgi aldı.
 
             Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri ardından Yönetim Kurulu Toplantısı için Kırıkkale Valiliği Toplantı Salonu’na geçti
 
                  Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Toplantı öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi;
 

Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Değerli Basın Mensupları Ahiler Kalkınma Ajansı Eylül Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na hoş geldiniz.

Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacaktır. Geçtiğimiz bir ay içerisinde Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında kabul edilen proje sahipleri ile sözleşme imzalanmıştır. Ayrıca Yönetim Kurulu üyelerimiz tarafından İspanya’ya, Ajans Yatırım Destek Ofislerimiz tarafından da Almanya’nın Nürnberg şehrine çalışma ziyareti gerçekleştirilecektir. 

Bugünkü toplantının gündem maddelerinden biri Teknik Destek Programı sonuçlarının Yönetim Kuruluna sunulması olacaktır. Toplam 498.103,00 TL bütçeli 2013 yılı Teknik Destek Programının Temmuz-Ağustos 2013 dönemi başvuruları sonuçlanmıştır. Temmuz-Ağustos döneminde toplam 41 başvuru yapılmış, bu başvurulardan 32’si başarılı bulunmuştur. Kazanan başvuru sahipleri internet sitemizde yayınlanmıştır. Eylül-Ekim dönemi başvuru süreci devam etmektedir.

Ayrıca, THY ile İşbirliği Çerçevesinde Bölgenin Yurt Dışı Tanıtımı İçin Protokol İmzalanması Konusunda Genel Sekretere Yetki Verilmesi konusu da bugün görüşülecektir.

Bir diğer Yönetim Kurulu Toplantısı maddesi ise 30 Ocak - 02 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2014 yılı EMITT Turizm Fuarı’na katılım olacaktır.

Bu toplantımızda Doğrudan Faaliyet Desteği Başvuruları da karara bağlanacaktır. Komisyon tarafından değerlendirilmesi yapılan 16 proje teklifinin onaylanıp onaylanmayacağı konusunda Yönetim Kurulu tarafından karar verilmesi gerekmektedir.

Ayrıca, bu Yönetim Kurulu Toplantımızda 2013 Yılı Mali Destek Programı konularının ve başvuru koşullarının hazırlanan bölge planındaki öncelikler de dikkate alınarak belirlenmesi gerekmektedir.

Bugünkü toplantımız Ekonomi Bakanlığı ile Ajansımız arasında Bölgemize yönelik olarak ortak yürütülecek çalışmaya ilişkin protokol imzalamak üzere Genel Sekretere yetki verilmesi konusunun görüşülmesi ile devam edecektir.

             Toplantımız gelecek bir ay için planlanan çalışmaların tartışılmasıyla sona erecektir.
 
Editör: TE Bilişim