Ahiler Kalkınma Ajansı 27-28 Kasım 2011 tarihinde  bir program düzenleyerek Ankara Siteler  ahşap ustaları ve mobilyacıları   Nevşehir- Kapadokya çevresindeki turizm işletmeleri ile buluşturdu.


TR 71 Bölgesinde faaliyet gösteren (Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale) Ahiler Kalkınma Ajansı’nın kendi bölgeleri haricindeki yani Ankara Bölgesindeki Siteler Esnafını Nevşehir’deki turizm işletmeleri, yerel yöneticiler, otel sahip ve yöneticileri ile buluşturup bir nevi Kapadokya Turizm İşletmelerinin işlerini Ankara Siteler esnafına pazarlaması Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ile Nevşehir Marangoz ve Mobilyacılar Odasının tepkisine neden oldu.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı'nın Ankara Siteler'den gelen mobilya ve ahşap ustalarına rehberlik yaparak onları, butik otellerin sahipleri ve yöneticileri ile belediye yöneticileri ile buluşturduğunu ifade eden Ördü, Nevşehir'de bu işi yapacak çok sayıda sanatkar olmasına karşın Ankara'dan bir heyetin Nevşehir'e davet edilmesine anlam veremediklerini kaydetti. Ördü, "Ahiler Kalkınma Ajansı ilimizdeki turizm işletmeleri ve otellerdeki mobilya işlerini yaptırmak üzere Ankara Sitelerdeki mobilyacı esnafını ilimize davet ederek onlara rehberlik yapmış ve yardımcı olmuştur. Dedi.

 

Neden Ankara Esnafı… Bu işi yapacak Niğde, Kırşehir, Kırıkkale, Aksaray’da mobilyacılar yok mu?

 

Ördü konuşmasının devamında ; Ahiler Kalkınma Ajansı ilimizi ve temsil ettiği coğrafyadaki illeri kalkındırması için mi kurduk yoksa Ankara'yı kalkındırmak üzere mi kurduk.? Ankara'dan buraya mobilya sektöründe yatırım amacıyla bir müessese gelmiş olsa biz elbette istihdam yaratacak kişilere elimizden geleni yapmaya hazırız. Burada bir sıkıntımız yok ancak Nevşehir'de bu vasıfta, bu işleri yapacak mobilyacı yok düşüncesiyle Ankara'dan mobilyacı getirilmesini son derece yanlış ve manasız buluyoruz.Ola ki böyle bir şey olduğunu kabul ettik; bu ajansa bağlı daha Kırıkkale, Kırşehir, Niğde ve Aksaray illerimiz var.Buradaki mobilyacılarda mı yapamazdı?. Bu işi buradaki esnafların yapamayacağı kanaatine nereden vardıklarını merak ediyorum.”dedi.

 

Nevşehir Karoserciler ve Marangozlar Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ramazan Korkmaz ise, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın Ankara Siteler'deki mobilya ve ahşap ustalarını Nevşehir'e davet etmesinin Nevşehir'in yanı sıra Aksaray, Niğde, Kırşehir ve Kırıkkale'deki esnaflarında tepkisini çektiğini söyledi. Ahiler Kalkınma Ajansı'nın öncelikle bağlı olduğu bölgedeki esnaf ve sanatkarları kalkındırması gerektiğini vurgulayan Korkmaz, "Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr.Selim Biçen, ahşap üzerine Nevşehir'de yeterli işçiliğin olmadığı görüşüyle Ankara Siteler'den bir heyeti ilimizde ağırladı. Bunu neye göre değerlendirdi, bu konudaki uzmanlığını nereden aldı bilmiyoruz. Bu tutumu tüm esnaf ve sanatkarlarımız adına kınıyoruz" diye konuştu.

 

Yerel basında yer alan bu tepkiler üzerine Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr.Selim Biçen ise, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

 

Genel Sekreter Dr. Selim Biçen’in konu ile ilgili açıklaması aşağıda. 

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ve Ahiler Kalkınma Ajansı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonla, Ankara Siteler mobilya ve ahşap sektörü esnafı 27-28 Kasım tarihlerinde Kapadokya Bölgesi’ndeki iş potansiyellerini yerinde incelemek üzere Nevşehir’e gelmiştir.

Organizasyonun ardından Nevşehir’deki bazı medya kuruluşlarında bazı olumsuz eleştirilere yer verilmiştir. 

Öncelikle şunu belirtmemiz yerinde olacaktır,

Seçim gezileri kapsamında 18 Mayıs 2011 tarihinde Ankara Siteler’de partisince düzenlenen mitingde Siteler esnafıyla bir araya gelen Başbakan Sn. Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında Kalkınma Ajansı’nın öneminin ve bölgede oynayabileceği aktif rolün altını çizerek, “Siteler’i, içinde bulunduğu durumdan farklı projelerle sıçratmak istiyoruz. Kalkınma Ajansımız vasıtasıyla tasarım projelerinin yapılacağı bir merkez oluşturalım. Bunu Kalkınma Ajansımız vasıtasıyla yapalım istiyoruz” şeklinde bir açıklama yapmıştır. Ankara Kalkınma Ajansı ise bu doğrultuda bir dizi çalışma başlatmıştır.

Siteler esnafının Kapadokya gezisi de Ankara Kalkınma Ajansı’nın talebi ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu’nun bilgisiyle gerçekleşmiştir.

 Öte yandan Kalkınma Ajanslarının görevlerinden biri de bölgesel gelişmeye yönelik çalışmalarla birlikte ulusal kalkınmaya hizmet etmek amacıyla diğer Kalkınma Ajanslarıyla gerektiğinde işbirliği yapmaktır. Bu nedenle Ankara Kalkınma Ajansı’nın bölgemize yapmayı planladığı bu geziyi reddetmek doğru bulunmamıştır. Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Ankara’da yapacağı benzer bir organizasyonda da Ankara Kalkınma Ajansı ev sahipliği yapacaktır.

Ayrıca bölgemize gelen bu 35 zanaatkardan büyük bölümü yine bölgemizin insanıdır.

Ahiler Kalkınma Ajansı bugüne kadar bölgenin potansiyelini harekete geçirmek amacıyla bir çok sektörel toplantı ve çalıştaya imza atmıştır. Ajansımızın 2012 çalışma takviminde yer alan faaliyetlerden biri de Nevşehir mobilya sektörü temsilcileriyle bir araya gelmeye yönelik toplantı düzenlenmesi ve bu sektörün geleceğini tasarlamak ve bu konuda yatırımlar yapmaktır. Bu toplantıda Ajans personeli ile Nevşehir mobilya ve ahşap sektörü temsilcileri bir araya gelerek sektörün sorunları ve çözüm yollarını tartışacaklardır.

 Kamuoyuna önemle duyurulur…

Dr. Selim Biçen

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri

 


AHİKA'da Bor sınıfta kaldı   Haberimiz için TIKLAYIN


Editör: TE Bilişim