Yönetim Kurulu Üyeleri, toplantı öncesinde Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesini gezerek Müze Müdürü İzzet Esen’den bilgiler aldı.

 

Yönetim Kurulu Üyeleri, daha sonra Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısına katılmak üzere Kırşehir Valiliği toplantı salonuna geçti.

           

 Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak şunları söyledi:

 

Toplantımız, birönceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacaktır.

 

Ajansımız, geçtiğimiz ay İtalya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirmiş, Venedik’in de içinde yer aldığı Veneto Bölgesi’nde faaliyet gösteren kalkınma ajansı VEGAL ve yine aynı bölgede özellikle sosyal alanlarda çalışmalar yürüten WIGWAM ile her iki ülkede tarafların sorumlu olduğu bölgelerdeki bölgesel kalkınmayı desteklemek ve sosyal, çevresel ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla ortak çalışma ve işbirliği tesisi konusunda üçlü işbirliği protokolü imzalamıştır.

 

Ayrıca yine geçtiğimiz ay içerisinde Kırıkkale ve Kırşehir illerimizde Üniversite ve İŞKUR İl Müdürlükleri işbirliğiyle Kariyer Günleri düzenlenmiştir.

 

Ajansımız Mayıs ayı içerisinde; bir önceki Yönetim Kurulu toplantısında bölge illeri bazında öncelikli ihtiyaçların belirlenerek üzerinde çalışma yapılması konusunda alınan prensip kararına istinaden, bölgede kalkınmaya ivme kazandıracak ve karar vericilere yol gösterecek öneri ve uygulamaların belirlenmesi amacıyla illerde Kalkınma Kurulu üyeleri ile toplantılar düzenlemiştir. Konular gündemimizde tartışılacak ve değerlendirilecektir.

       

Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında yer alan ve bir önceki Yönetim Kurulu toplantısında önerilen; ilkokul öğrencilerine hem Kapadokya’yı hem de Ajans’ı tanıtmak amacıyla Kapadokya tanıtım gezileri düzenlemek ile ilgili karar alınacaktır.

 

Gündem maddelerinden önemli bir konu ise 2014 yılı mali destek programında hibe almaya hak kazanacak projelere karar verilmesidir. Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programında projelerin değerlendirme süreci bitmiş ve Yönetim Kurulu’nun karar alma aşamasına gelinmiştir. Ajansımıza 5 ilimizden 132 proje başvurusu yapılmıştır. Bu yıl Ajansımızca verilecek toplam hibe tutarı 10 milyon TL’dir.

 

Toplantımız gelecek bir ay için planlanan diğer çalışmaların tartışılmasıyla sona erecektir.

 

Editör: TE Bilişim